keskiviikko 20. elokuuta 2014

Synttärilahjalukemista

Isälläni oli syntymäpäivät toissapäivänä ja kunnioitettavat 73 vee tuli täyteen. Onnittelut tietysti toimitettiin ajallaan maanantaina, mutta lahjahommiin ryhdyttiin vasta tänään, kun veljeni eilen alkoi soittelemaan, että pitäiskös sitä kuitenkin lahja laittaa menemään. Iskämme ei ole oikein sellainen, että viitsisi kovasti mitään hömppää lukea - pikemminkin jotain oikeaa tietoja, joten valikoinnin kohteeksi päätyivät Antti Tuurin Mannerheim-ristin ritarit ja Wendy Lowerin Hitlerin raivottaret. Molemmat kirjat saattaisivat päätyä myös omalle lukuagendalle. Antti Tuurin kerrottiin kirjoittaneen tavallaan oman pienen elämäkerran jokaisesta Mannerheim-ristin ritarista ja siitä taistelusta, missä kyseinen risti ansaittiin. Olisi isänmaallisen mielenkiintoista ja nöyrän kiitollisin mielin sitä lukisi.  

Mutta entäpäs sitten tämä Hitlerin raivotar -tarina. Koko holokausti on niin järkyttävä, että en tiedä, ihan kaksijakoinen fiilis olisi kirjan lukemisesta. Kerronta on varmasti kauhistuttavaa eikä niistä tapahtumista hyvä olo tule. Siitäkin huolimatta, tai ehkä juuri siksi, taitaa kirja lukulistallani pysyä. Niin pikimustan synkkä vaihe maailmanhistoriassa. Synttärilahjataistossa näistä kahdesta kirjasta voiton vei Hitlerin raivottaret (täytyi konsultoida kyllä äitiä ensin :)) ja niinpä paketti lähti postiin ja kohti Pohjois-Suomea. Että mukavia  (voiko niin sanoa tällaisen kirjan kohdalla??) lukuhetkiä vain iskälle!
2 kommenttia:

 1. Ihana iskä. :) Söpöä. <3 Ei se iskä muuksi muutu, vaikka itse kasvaa, aina se on oma ihana iskä. :)

  Kirjat ovat maailman parhaita lahjoja! Isäsi on varmaan todella tyytyväinen. :)

  Hyvää Yötä Ninski <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Toivotaan etteivät ole möksällä juuri, kun kirjan pitäisi postiluukusta kolahtaa :) Nykyisin niiden on niin helppo mennä mökille pitkiksikin ajoiksi, kun äitikin on eläkkeellä.

   Hauskaa päivää Tiiuska <3

   Poista