perjantai 5. syyskuuta 2014

Syysveneilyä aurinkoisilla aalloilla

Torstaina päästiin mieheni kaverin veneen kyytiin vielä nautiskelemaan auringon kimmareista. Ei pukannut sadepilviä tiellemme ei, vaan aivan ihanaa aurinkoista keliä ja ihmisiä nauttimassa säästä. Olin töissä taas naputtelemassa opinnäytettäni, kun mieheni soitteli, että kiinnostaiskos tällainen veneily-aktiviteetti - melkeinpä tuota ei tarvitse edes kysellä vaan tietysti oli vastaukseni. Rullailimme ensin kauppatorille, josta sovimme että meidät tullaan nappaamaan kyytiin. Osalla oli jo niin kovin nälkä, että päätimme kurvata aivan suoraan Skifferin niin makoisille liuskoille, siis niille kuuluille herkkupizzoille! 

Café Ursula

Mattolaiturin tunnelmaa...


Skiffer, Skiffer, Skiffer ja herkkuliuskat! 

Olin päättänyt, että seuraavan kerran kun menen Skifferiin, niin maistan kyllä ystäväni suosittelemaa Meatlover pizzaa ja niinpä lautaselleni päätyi sellainen. Menin varmaan niin ymmyrkäiseksi sen pizzan edessä, etten tajunnut edes kuvaa ottaa! Pizza oli peitetty kasalla basilikan lehtiä, joiden alla oli valkosipuliterttu puolitettuna - muutenhan pizza sisälsi mustaleimaemmental-siipaleita, paksuja possun leikkeitä, Myrttisen suolakurkkuja ja sipulia! Huhheijaa, arvatkaa tuliko täyteen? Ens kerran syömme sen puoleksi. Riittää! :) Täytyy vielä antaa erityismaininta koiraihmiselle, eli Skifferin tarjoilijalle, joka hieman ihmeissään kysyi olenko tosissani, kun pyysin possun viipaleista leikkaamiani silavakerroksia dogibägiin mukaan. Uskoi sitten, kun sanoin, että koiralle, koiralle ja niinpä sieltä tuli foliossa koko setti ja näin oli Sherry-mummikin tyytyväinen kun saatiin herkut kotona esille. Poitsu sanoi vain tuodessaan, että no kun itsekin olen koiraihminen, niin tietysti, tässäpä nämä :) (en oikeasti odottanut ja ylläri oli kiva!)

Ennen kuin pääsimme liuskoja tilailemaan (Skiffer avasi ovensa klo 17 ja paikalla olimme 16.50) kävimme aikaa kuluttamassa Ravintola HSS Boathousen tiloissa & pihalla. On ne kyllä kerrassaan hienot puitteet ja kerran myös paikalla olleena tarjoilutkin olivat niin herkullisia. 


Ravintola HSS Boathousein sisäänkäynti

Upea merinäköala Boathousen alakerran pöydistä <3

Boathousen ylätasanteelta

Skifferin liuskoja lähdettiin vielä sulattelemaan pienen veneajelun ajan; Eiranrannasta ajelimme kurkkimaan Hietalahden toria ja Ruoholahden kanavan kautta hurautimme vielä Suomenlinnan läpi takaisin Kauppatorille. Vähän alkoi jo illalla viilentyä, kun aurinko alkoi painua mailleen ja sen kyllä valitettavasti hiukkasen huomaa tässä seuraavana päivänä, kun ääni oli herätessä hunajateen tarpeessa ja muutenkin vähän jumista oloa yritän tässä hälventää kuumalla kasvissosekeitolla. Tuntuu että hartiatkin on jotenkin jumissa, ehkä veto kävi veneessä - pitäisi olla sellanen mummujen lukunuttu harteille :)

Eiranrantaa

Hietalahden tori Bulevardin päässä

Ruoholahden kanava

Joka tapauksessa viimeiset ajelut taisi olla tässä tälle kesää, luulisin. Kaunista oli veneillä kesällä 2014 ja saapa nähdä kauanko menee, että saamme nautiskella yhtä ihanasta kesästä! 

2 kommenttia:

 1. Oi joi miten ihana retkipäivä, kyllä nyt säät meitä hellii. <3

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt vielä nautitaan näistä säistä, kun pystyy! :) Ihanaa viikonloppua teille <3

   Poista