keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Saaristoviikonloppu

Perinteeksi voi jo kutsua kesän-aloitus-viikonloppua saaressa, kun tänä vuonnakin -kolmatta kertaa siis- toukokuun viimeisenä viikonloppuna otimme suunnan ystävien saareen avaamaan kesäkautta. Kipparimme tervetulotoivotusten (kippis!) jälkeen Mercury hyrähti käyntiin ja pääsimme matkaan. Ajelimme kevyttä vauhtia rantoja pitkin ja mitäs siitä sitten puuttui muuta kuin matkamusiikki - eli samaan syssyyn kaivoin Spotifystä "Vanha merimies muistelee" kipparimme toiveesta ja se siivitti meidät hauskaan meri- ja saaristotunnelmaan.Mercury pyörähti käyntiin ja matka kohti saarta voi alkaa, tässä kyllä taidetaan olla jo ihan lähellä kohdetta

Tänä vuonna hankittu travel angel tripodi eli tuo kameran jalusta tuli tälläkin reissulla hyvin tarpeeseen, kun kuvailimme koko porukkaa tai maisemia. Koko porukan kuvaamisessa oli tietty vielä kaukolaukaisin tarpeen. Järkkärin kuvat odottelevat vielä purkamista koneelle, eli tämän postauksen kuvat ovat kaikki Lumia 1520 -räpsäisyjä. 

Kamerakin travel angel tripodin kanssa mukana!
Aina saareen saavuttuamme käydään kattava saarenkatsauskiertue, jolla isäntäväki esittelee edelliskerran jälkeen tapahtuneita luonnonmyllerryksiä taikka sitten myllerryksiä, joita isäntäväen toimesta enemmän suunnitelmallisemmin toteutettu. Näihin aikaansaannoksiin kuuluu mm. yllä olevassa kuvassa pikkuisen vilahtava deck, joka on mukavasti tuulelta suojassa silloin, kun päätalon puolelle saartaa tulee. Tällöin on kiva hipsiä deckille tuulensuojaan ja ottaa virvoketta ja pelailla vaikka jotain tietovisapelejä. Tänä viikonloppuna pelipöydälle päätyi mm. Raamattuvisa ja Iskelmävisa! ;-)


Näkymä The Saaresta naapurisaareen 
Ensimmäinen ilta sujahti vikkelästi iltaruokailuun (emännän laittamaa lohikiusausta, iso namm!) ja sittemmin saunaan. Pojat ehdottelivat käyvänsä ensin pikaisesti saunassa - liekö oli pientä vitsin sävyttämää letkausta tuossa, mutta katsoimme rouvaseurassa olevan viisainta meidän käydä ensin pikaisesti saunassa, jonka jälkeen pojat saivat pitää saunatilat omanaan. Näillä spekseillä tytöt päätyivät unten maille jo puolilta öin ja siitä jokusen tunnin kuluttua herraväkikin kävi yöpuulle.


Saunan pukuhuoneesta on ihana näkymä kippuroine puineen merelle. Oikealla aurinkoo sattui
valaisemaan niin kivasti hämähäkin verkon saunarakennuksen kyljestä, että se oikein loisti
 hopeisena. Aamun valjetessa istahdimme aamiaispöytään päämökin taakse ja nautiskelimme siinä sekä auringosta että pikkuisen vilakoista tuulahduksistakin. Kipparimme lähti siinä aamupäivän puolella piipahtamaan vielä rannassa koukkaamassa viimeisen reissulaisen saariviikonloppua viettämään.
Aivan piakkoin olikin jo aika alkaa ruoanlaittohommiin. Listalta löytyi Nizzan salaatti ja lihapiirakat, eli aika helposti syntyi pöydän herkkuantimet lounaalle.


Ruoan valmistus alkakoon. Asiaan kuuluvat ruoanlaittojuomat mukana (valkkari+vichy)


Nizzan salaattia ja lihapiirakoita

Vuohenjuuri on tämä kaunis keltainen kukka


Nyt tuntuu, että näitä kuviahan piisaa ja missähän järjestyksessä nämä oikein menikään, mutta alla ollaan taas deckillä tuulensuojassa. Tähän saumaan taisi muuten ne pelihetketkin Raamattuvisan ja Iskelmävisan merkeissä ajoittua.

Seesteinen kuva deckiltä merelle

Deckiltä on mukava ihailla merta

Illemmalla oli tietty ohjelmassa saunomista ja illallismeininkiä. Illallisella meillä oli työn alla varsinainen fuusiokeittiö (harmi kun sen pöydän antimista ei ole kuvaa - paitsi ehkä löytyy järkkärin kuvista, missä tapauksessa laitan tänne myöhemmin :-) ). Fuusiokeittiön antimiin kuului tzatzikia (porkkanaversio), tuoresalsaa (kun mietittiin miten tomaatin ja korianterin saisi yhdistettyä), kanaa, schnitzeleitä, uunikasviksia & lohkoperunoita ja mitähän vielä. Jotain jäi varmasti mainitsematta, mutta näilläkin tuli kyllä massu jo hyvinnii täyteen.
Illan tullen keli alkoi olla melko vilakkaa, että pihalla ei sitten vietetty enempiä aikoja, vaan istahdettiin mökin tupaan. Kynttilät sytytettiin valaisemaan tunnelmallisesti. Tänä iltana poijat taisi keretä meidän naisten kanssa istumaan hetkeksi iltaa, mutta varmaan samoihin aikoihin tuli nukkumatti ainakin meikäläiselle kuin edellisenä iltanakin.
Kynttilöiden sytytys valaisemaan pimenevää iltaaTaas aamun sarastaessa - tai noh, ei tainnut enää olla mikään sarastus, vaan aamu oli kerennyt pidemmälle, joka tapauksessa istuimme aamiaiselle päätalon kuistille. Tämä alla oleva näkymä siinä sitten silmien edessä avautui, kyllä siinä silmä lepäsi, hieno! Isäntäväen rouva muuten tekee tästä maisemasta mosaiikkityötä parhaillaan. Syksyversiona kylläkin ja  yhtä hieno on se mosaiikkiversiokin! Sitä mosaiikkihommaa kokeilen kyllä joku päivä. Pikkutyttönä tarhassa jo äidille pannunalusen teinkin samalla tekniikalla. Piti kokeilla mosaiikkia tälläkin reissulla, mutta jotenkin se jäi nyt väliin. Johtui ehkä pääasiassa siitä, että käsissäni pyöri viikonlopun ajan ahkerasti virkkaustyöni; tunika (siitä jossain kohtaa lisää :-) !

Näköalan ihastelua aamiaiselta
Aamiaisen jälkeen miesten työleiri osuus otti taas tulta allensa ja sieltähän se valmistui; toisen vuoden komposti! Kyllä on taitavata porukkaa.
Innokas kompostin tekijäporukka ja valokuvaajat
Lähtöpäivänä piti vielä kierrähtää muutama kuva nappaamassa tästä ihanasta saaresta. Niin nätisti joutsenet uiskentelivat vedessä - harmittelin, ettei järkkäri sattunut tähän saumaan mukaan. Tosin eipä siinä olisi edelleenkään ollut sitä pitkää putkea, jolla olisi saanut tarkempia kuvia lintusista, joten tyydymme tähän Lumia 1520 -kuvaan. 

Joutsenpariskunta uiskentelemassa, kyllä kyllä, siellä ne näkyy!

Kauniit pihamaan orvokit

Haahka hautoo siellä puiden välissä, ihan lähellä pihapiirin kulkureittejä

Mökin pihapiiriä


Lautasliinarenkaat somasti rivissä ikkunalla

Lähtöpäivälle olikin vuorossa oikein kunnon saaristolaislounas; kalaa monenmoista, salaattia ja uutta perunaa. Kyllä kelpasi taas! Harmi vaan, tai hyvähän se oli, että kipparimme havaitsi lähestyvät tummanpuhuvat pilvet, minkä johdosta pienten säägooglailujen jälkeen meille tuli kiire livistää veneelle ja käydä matkaan kohti rannikkoa. Maarut täynnä, mutta vähän liian livakasti tuli tuo lähtö suoraan pöydästä... Mutta näin saaressa kun ollaan, niin yhtään ei voi jäädä odottelemaan, jos sateen/myrskyn uhka on päällä. Muuten sitä jää niihin tyrskyihin.

Lähtöpäivän lounas; siikaa, lohta, fetasalaattia, uusia perunoita, silliä, muikkuja, namm!
Näin kiiteltiin isäntäväkeä jälleen kerran mukavasta viikonlopusta ja kävimme matkaan. Eihän siinä muuten mitään, olisi hyvin voitu odotellakin sadetta ja sen ohimenoa, mutta Sherrykaani oli haettava hoidosta tiettyyn kellonlyömään mennessä ja odottelivathan ne työtkin seuraavana aamuna työmyyrää, eli siinä mielessä kovin paljon valinnan varaa ei ollut.


Hei hei saari, toivottavasti nähdään pian!

Sieltä saapuu (kts. kuva alla) tummat sadepilvet ja joutsenkin pörheänä ui niitä kohden. Kävihän siinä lopulta niin, että saimme niskaamme ryöpsäyksen vettäkin. Siinä kun jouduimme jäämään laivaväylää ennen odottelemaan luotsi + laiva -yhdistelmän ohimenoa. Siitä ei valitettavasti ole kuvaa, kun siinä pisaroiden keskellä olisivat kaikki kuvausvälineet kastuneet. Mutta hienot aallot ja keinutukset saatiin laivasta! Pikaisiin jälleennäkemisiin sekä veneilyn että saariston merkeissä!
  

2 kommenttia:

  1. Vitsi miten ihania kuvia ja miten kivalta täällä blogissa näyttää. OI wau mikä saaristoreissu <3 Ihanaa viikonloppua Ninski <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos Tiiuska <3 Täytyi päivitellä blogin look uuteen uskoon. Näin kesän korvilla alkoi se edellinen tummanpuhuva sävy tuntua liian synkältä. Toiveissa on, että kun vaihtaa vähän vaaleampaan väriin, niin piristyy ehkä vähän itsekin ;-) Uusi nimikin on nyt lanseerattu, täytyy kirjoitella siitä oma tarinansa sopivassa kohtaa. Mukavaa viikonloppua sinnekin <3

      Poista