sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kultturelli syysvierailu kotikonnuilla Oulussa

Viikonloppu nyt aina tuo hyvälle tuulelle, mutta 11.9. perjantai oli erityinen, koska olin lähdössä synnyinseudulle Ouluun tapaamaan sukulaisia, erityisesti isääni, jonka kunto on viime aikoina heikentynyt melkoisesti. Hyvällä tuulella piipahdin aamupäivän töissä, kunnes mies tuli hakemaan puolilta päivin käsimatkatavaralaukkuni mukanaan ja lähti kuskin hommiin heittämään minut lentokentälle.

Eka ohjelma Oulussa oli tietysti iskävierailu. Oli ihana käydä ja nähdä leveä hymy isin kasvoilla, kun hän selvästi ilahtui vierailusta. Ilta jatkui kultturelleissa merkeissä, kun äitini oli saanut liput Oulun kaupunginteatterin katsomaan kenraaliharjoitusnäytös Taivaslaulu -näytelmästä. Piia-ystävä mahtui myös mukaan.

"Taivaslaulu on tarina nuoren parin kasvamisesta avioliiton kautta vanhemmuuteen. Aleksi ja Vilja haluavat muodostaa onnellisen, lestadiolaiselle kivijalalle perustuvan perheen. Jokainen lapsi on siunaus, jokaisella lapsella on oikeus tulla nähdyksi ja rakastetuksi. Vilpittömän onnen vastapainona suuren perheen ja jatkuvien raskauksien tuoma väsymys painaa päähenkilön jaksamisen äärirajoille. Kuinka olla hyvä äiti, hyvä isä, hyvä aviopuoliso, parempi kuin edelliset, ja silti oma erityinen itsensä? Tästä kaikkia aikuisia ja aikuistuvia koskettavasta ristiriidasta kumpuaa Taivaslaulu."

"Palkittu teos
Pauliina Rauhalalle myönnettiin vuonna 2014 Taivaslaulu-teoksesta Kiitos kirjasta -palkinto, jonka perustajat ja jakajat ovat Kirjakauppaliitto ry, Libro ry ja Suomen kirjastoseura ry. Tunnustuspalkinto on luovutettu jo vuodesta 1948 alkaen kotimaiselle kirjailijalle, jonka kaunokirjallinen teos on ollut erityisen virikkeitä antava. Rauhala on saanut teoksestaan myös Gummeruksen Kaarlen palkinnon.

Taivaslaulu syntyi, kun ymmärsin lestadiolaisuuteen liittyvän valtavan tarinallisen potentiaalin. On vahva alakulttuuri ja toiseus, on omaperäinen kieli ja suuret alkukertomukset, on kansallisromanttinen ihanteellisuus ja henkilökohtainen heittäytyminen Jumalan huomaan, on yhteisön turva ja kontrolli sekä riipaisevat opilliset ja eettiset kysymykset – ja kaiken sen keskellä tavalliset ajattelevat ja tuntevat ihmiset. He jotka yrittävät elää arkea ja hyvää elämää siinä sosiaalisessa ja historiallisessa yhteisössä, johon ovat sattuneet syntymään. He jotka yrittävät löytää sopusoinnun, jotta eivät joutuisi maanpakolaisiksi ja aloittamaan aivan alusta. - Pauliina Rauhala"


Tässä vaiheessa vielä naurattaa. Näytelmä oli kyllä vähän ahdistava...

Teatterin jälkeen seuraan liittyi Sanna. Tässä iloiset ilmeet Viinibaari Voxissa.

Lauantaiaamusta kävin piipahtamassa iskän luona, jonka jälkeen tapasin siskokset Kaisan ja Marin kaupungilla. Sää suosi vierailua aivan täydellisesti - taisi olla Suomen lämpimintä Oulussa tuolloin. Iltapäivällä olin luvannut viedän iskän kävelylle ja tunnin lenkki siinä vedettiinkin mm. Oulujoen rantaa, niin kaunista!


 


<3 <3 <3 

Hyväksi havaittu kulttuuripainotteinen ohjelma sai jatkoa vielä lauantai-iltana, kun huomattiin, että tanssikoulu Citydancehan viettää 25v. juhliaan ja järjestävät gaalaillan Oulu Areenalla. Sinne siis katsastamaan upeita tanssiesityksiä, lajeja oli laidasta laitaan :-)

Merja Satulehto, Citydancen toimari showstopper-esityksessään

Marco oli tullut spiikkaamaan Merjan & co viimeisen numeron lavalle 

No tälla laillahan sen ajan sai kulumaan joutuin. Lauantai-iltana oli sen verran väskä, että se piti viettää vallan kotosalla. Sunnuntaiaamulle ehti sopia vielä serkkutytön kyläilyn tyttärensä kanssa - samaan syssyyn tuli tietysti pikkusysterinikin perheineen, niin meni monta kärpästä sillä iskulla. Vielä ehti yhden iskätapaaminen aamupäivän puolella ja puolilta päivin kotia kohden. Paljon sitä saa mahtumaan vajaaseen 2 vuorokauden visiittiin!

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi noita säitä ja Oulun kauneutta ja kaunis oot sinäkin. Kiitos ihanasta päivästä, oli niin kivaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mahtava Oulun reissu ja niin kiva nähdä perhettä ❤ Samoin kuin sinua ihana kaunis ystäväni mun. Onneksi sovittiin jo seuraava tapaaminen alustavasti 😊

      Poista