lauantai 5. syyskuuta 2015

Ninskitoursin viikonloppumatkalla

Ystäväni Oulusta nimesivät hauskasti järjestämäni aktiviteetit viime kesänä Turkissa "Ninskitoursiksi", kun olin suunnitellut Turkin viikollemme yhtä sun toista häppeninkiä. Helppo tietysti näytellä paikkakunnan parhaita paloja, kun huudit ovat tuttuja. Sama homma pätee kotikaupunkiin Helsinkiin, jossa Ninskitours otti elokuun viimeisenä viikonloppuna tehtäväkseen pyöritellä Oulun kamuja päät pyörryksiin. :-) 


Lauantain eka etappi oli Liuskasaaren Skiffer pizzeria, aurinkoinen keli oli tilattu myös

Lauantain suunnitelmaa tehdessä vahvaksi voittajaehdokkaaksi nousi Liuskasaaren Skiffer-pizzeria, josta saa niin herkullisia liuskoja (kuten heidän pizzoja kutsutaan) että! Miehen kanssa ollaan aiemmin kesällä piipahdettu veneilijä-kamun kanssa samaisella saarella, mutta silloin suosikkipizzani täytteistä oli yksi kateissa, eli loppunut ja silloin jouduin tilaamaan Kalamees -liuskan, maistuva sekin. Mutta. Se K.A.A.3 jäi kaivelemaan ja koko kesä sitä mielessäni hamusin, tänä lauantaina vihdoin koitti se hetki, kun odotukseni palkittiin, namm!
Skifferin Kalamees aiemmin kesällä

Skifferin K.A.A.3 ja pikkusen Surf&Turfiakin

Jälkkärijuomana toimi Aperol Spritz
Liuskasaarelta palattuamme mantereen puolelle, oli keli edelleen ihanan aurinkoinen. Käveltiin Kaivarinranta Hernesaaren Birgitalle saakka, vaikka Karusellin terassilta kuului houkuttavat DJ-biitit. Ohi mentiin ja päädyttiin Birgittaan kuohuvalle :-) Että oli muuten lämmin istuskella siinä terassilla, ihan kuuma meinas tulla.

Birgitan kuohuvien jälkeen alkuillasta oli passeli vaihe käydä vähän freesautumassa kotona ennen illan Midnight Runia. Itse piti mennä juoksemaan ko. tapahtumaan, kuten kolmena edellisenä vuotenakin, mutta tänä vuonna itsepintainen kantapääkipu esti osallistumiseni, höh. Täytyi kuitenkin lähteä paikan päälle fiilistelemään tunnelmaa ja hoksasin, että Finnair Sky Wheelistähän juoksijoiden vana näkyisi tosi mukavasti. Niinpä suuntasimme Allasbaarin kautta Helsinkipyörään. Joo maisemat oli hienot, mutta eihän tummansinisissä paidoissa juoksijoita niin hyvin nähnytkään. Edellisvuosien paidat olisivat erottuneet paremmin (kirkas limenvihreä, neon-oranssi, neon-pinkki).


Finnair Sky Wheel Allasbaarista kuvattuna

Midnight Run -juoksijoitaPiude & Ninski Finnair Wheelissä :-)Tähän saakka mentiin Skifferin pizzoilla - mitä nyt vähän nesteytyksestä tietysti piti matkan varrellakin pitää huolta. Jotain oli siis vielä puraistava ja Midnight Run -kannustusten jälkeen mietin, että mihinkä nämä oululaiset oikein veisin, kunnes mieleeni tuli Shanghai Cowboy, jota useampi kaveri on kehunut, mutta itsekään en ollut ehtinyt vielä testaamaan. La-illan päätteksi juuri ja juuri kerettiinkin tekemään tilaukset tänne, jee! Ja jestas, mitä herkkuja! Menkää ihmeessä kokeileen, ellette jo ole käyneet! Itsellä lautaselle valikoitui Fresh Avocado Taco, kts. kuva alla! 


Fresh Avocado Taco; quinoa salad, lemongrass, herbs and red onion - kahden käden herkkua! :-)

Vielä kerkesi yhden pitstopin lauantain (ja vähän sunnuntainkin) puolelle, eli päätösnumero oli Hernesaarenrannan venetsialaiset. Hitsi kun aikataulut venyivät sen verran, ettei ehditty näkemään aiemmin illalla räiskittyjä ilotulituksia, mutta vielä oli "melekone tivoli" pyörimässä HSR:ssä, kun sinne päästiin. Näin siis oululaisen ystäväpariskunnan mies tuumasi meiningistä :D Aikataulut venyivät vielä kotimatkalla, kun poliisisetät olivat päättäneet ilostuttaa venetsialaisjuhlijoita ratsian merkeissä. Niin mielettömät jonot oli Hernesaaresta poistuessa, kun jokaikinen auto puhallutettiin. Hanurista oli kyllä täysin se jonottaminen. Kaikki olisivat vaan halunneet päästä pian nukkumaan, niin ei kun siinä jonotettiin varmaan tunti, no ehkei ihan. Olisi mielenkiintoista kyllä kuulla, montako rattijuoppoa jäi kiikkiin. Yhtään emme nähneet.


Ilta pimenee, Hernesaarenrannan venetsialaiset jatkuvat....

Arkipäivinä sitä tuntuu, että on aika lailla veto veks ja elo on yhtä työpaikka-koti -välin ravaamista, niin oikein ihmettelin, että kuinka paljon sitä itsestä saa irti yhtenä päivänä, kun oikein ryhtyy :-) Ja näinhän sitä viikonloput pitäisi ainakin välillä viettää - saapa vähän ajatuksia muualle arjen askareista...

Millaisissa merkeissä teidän viikkikset ovat menneet?


2 kommenttia:

  1. Ihan repesin nauruun 😁 mahtavia muistoja! Kiitos rakas ystävä ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellenne! Oli niin super viikkis ja eritoten tuo lauantai <3 <3 <3

      Poista