sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Aivot narikkaan!

Aiemmin viikolla bongasin kaveriltani HS:n artikkelin koskien mielen kuormittumista ja sitä, miten aivot saadaan palautumaan näppärästi artikkelin otsikossakin mainitun värityskirjan avulla. Aivotutkija Minna Huotilainen (http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1453265404543) kannustaa Hesarin artikkelissa aikuisiakin värittämään, koska se on juuri sopivaa mekaanista hommaa, jossa aivot pääsevät palautumaan. Ja tietty ne, jotka saavat parhaiten "nollattua", pärjäävät jatkossa paremmin. Itse luulen, että omat värityskirjaosuudet on hoidettu jo lapsuusvuosina, mutta artikkeli nosti esiin muitakin mekaanisia hommia, joita tässä tarkoituksessa voisi hyödyntää: esim. sukan neulominen rentouttaa mieltä enemmän kuin pelkkä paikallaan istuminen jne. Etenkin viimeisen viikon aikana itsekin olen viettänyt tovin ja toisenkin neuloen ja virkaten, täytyypä pitää hyödyllistä traditiota yllä! Viikonloppuun mahtui kyllä muitakin työelämän tasapainottajia, tässä muutamia:

Pe-illan ex tempore -aktiviteetti: Jättiläinen. Jos aihe vähänkin kiinnostaa,
niin oli mielenkiintoisesti tehty leffa, vink vink.

Aivot narikkaan: käsitöitä, käsitöitä! Villasukat kummitytölle,
veljelle kämmekkäät, Sherrylle ruokamyssy...

Lauantai-iltana oli kauan odotetun kulttuurimenon aika: Tribal Salon 2016! Kaverin kanssa päätettiin käydä ennen Tribal-kimaraa testimässä Kannelmäen kehutun Midori Sushin antimet eikä niitä suotta oltu kehuttu (kts. kuva alla, maistui yhtä hyvältä, kuin näyttää :)  


Midori Sushin antimet

Ja sitten tribalin pariin. Oli tosi kiva käydä fiilistelemässä tribal-tunnelmaa, josta itse olen valitettavasti joutunut olemaan sivussa tovin... Hengessä mukana siis näin, ennen kuin itse pääsen palailemaan tanssitunneille! 
Vauhdikasta menoa by Nemoria Parvi (TribalTanssikeskus)


Lauantai-illan päätteeksi valmistui vielä Sherry-mummukalle ruokamyssy


Vielä sunnuntaina piti palata sushin pariin, kun palattiin matkamessuilta. Tällä kertaa Kaisaniemen - vai niin Helsingin Yliopistohan se nykyisin on - metrikselle  Happiness (?) thaikkubuffaan lounasteleen. Etenkin kun buffan saa tuunattua eurolla sisältämään sushit, niin toimiipa hyvin sekin. Kuinkas teillä on viikonloppu ja nollaukset sujuneet? :)
2 kommenttia:

  1. Matkamessut jäivät vähän puolitiehen ja ohjelmassa oli kissojen kanssa loikoilua ja messukarkkeja. Ohessa naputtelin viestejä uusille tuttavuuksille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa kissojen kanssa loikoilukin ja messukarkit :P Mukavaa viikonjatkoa Ananas2go! :)

      Poista