perjantai 29. tammikuuta 2016

Terveisiä Länsisatamasta ja tunnelmia Siljan blogtourilta

 Terkkuja Länsisatamasta, jonne singahdin suoraan töistä tänään. Tarkoituksena on hypätä Baltic Queenin kyytiin ja lähteä käväisemään Tallinnassa. Tallink Siljan laiva kutsuu, joten voisi hetkeksi vaikka palailla parin viikon takaisiin tunnelmiin, kun kävimme bloggaajaseurueella tutustumassa Siljan toiseen laivaan, uusittuun Serenadeen. Kutsusta käy kiittäminen Minäkö keski-ikänen -blogin kirjoittajaa, ihanaa ystävääni Tiiaa, joka kivasti muisti minua tällä kutsulla ja pääsin mukaan laivasuunnistukselle! Mukaani rekrysin serkkuni inilianin, joka kirjoittelee Elämässä on virhe -blogia. Ja ei kun matkaan. Vippikortilla pääsimme laivaan sisään ja heti kättelyssä saimme Laivasuunnistus -passin täytettäväksemme. Hauska tapa esitellä tärkeimmät uusitut kohteet suunnistuksen ja leimojen metsästyksen ohessa.


Laivasuunnistus on pyörähtänyt käyntiin

Ensimmäinen pidempi stoppi maistelujen kera
Fastlane -ravintolassa. Tarjolla lihapullia, burgereita,
salaatteja...

Hodarin pätkä ja burgerin neljännes testissä, maistuvia olivat (alla). Burgereita saa myös gluteenittomilla sämpylöillä, että mietitty on tätäkin puolta. Fastlane on kuulemma auki myös yömyöhäisille ruokailijoille - varmasti kysyntää löytyy sillekin. Ravintolatarjonnasta jäi mieleen lisäksi Happy Lobster-ravintola, jota mieluusti olisin testinyt myös tämän blogtourin yhteydessä, mutta ehkäpä sitä ei oltu uusittu, niin ei ollut esiteltävien kohteiden listalla. Hyvin pärjättiin näilläkin. Mietin sitä, että milloin olisin viimeksi ollut Serenadella (kun ei varmasti voi sanoa, mitä on uusittu ja mitä ei...) ja siitä reissusta taitaa olla niin kauan aikaa, ettei kehtaa edes tarkemmin muistella!
 Fastlanen jälkeen matka jatkui Promenadea pitkin kohti Desigualin liikettä...

Serkkuni bongaus Desigual-liikkeestä, aikas magee
olkalaukku! Jäi kaihertaan....

Desigualista askeleet veivät meidät Coffee & Co:hon hakemaan vain pikapikaa leimat, koskapa suunnistukselle ei ollut aivan rajattomasti aikaa ja rasteja oli vielä bongattavana. Niin päätimme palata vielä kahvilan maistiaisten pariin laivasuunnistuksen päätteeksi. Ja eikun seuraavaa rastia kohti, joka oli New York Club & Lounge. Täällä meitä odotti ihanan kirpsakat holittomat trinksut, jotain verigreippiä niissä varmaan ainakin oli, kun sopi minunkin makuhermoille niin hyvin.

Sää suosi ja näkymät olivat mukavat

NJK paistattelee pakkaspäivän auringossa


New York -loungen jälkeen bongattavana oli vielä lapsenmielisiä kohteita, Muumihyttejä ja Silja Landia, lasten peuhapaikkaa :) Hytit oli dekoreerattu kyllä tosi kivasti, voin kuvitella että pikkumatkustajista mieluisat hytit.Blogtourin aluksi olin bongannut tribaltanssikamuni Elisan bloggaajien joukosta. Yhdessä sitten vedettiin laivasuunnistus loppuun saakka - hauskasti Silja yhytti meidät tässä tilaisuudessa, molemmilla kun on valitettavasti ollut vähän taukoa tanssitunneilta.


Tribal-tanssikamuni Elisa, kirjoittaa ainakin
Sateenkaarenmaalari-blogia

Valtava pallomeri - yleensä vanhempana kaikki pienenä koettu 
näyttää paljon pienemmältä kuin muistaa, tämä pallomeri on
kyllä vallan valtava muistikuviini nähden!

Takaisin rastille 7, Coffee & Co ja maistiaisille!


Nämä ao. vitriinituotteet olivat vaan niin herkun näköisiä, että oli pakko kuvata, maistiaisiksi asti ne eivät enää mahtuneet. Just ja just sai kahvin kanssa hoideltua nuo pienet praliinit.
Coffee & Co:n suussasulavia
maistiaisia kahvin kaveriksi
Näin oli Siljan blogtourista jäljellä enää loppuhuipennus ja palkinto ahkerille suunnistajille: tutustuminen kuplajuoman kanssa uusittuihin kokoustiloihin. Kivoilta ja viihtyisiltä näyttivät kokoustilatkin, oli naava-viherseinää ilmanlaatua parantamaan jne.  

Kokonaisuutena Silja oli suunnitellut varsin kivan setin meille. Kierroksen yhteydessä tuli esiin, että Serenadelle (ja ilmeisesti Symphonyllekin) on tulossa Grease-musikaali myöhemmin keväällä. Olisikohan tämä sellainen setti, jolla saisi itsekin buukattua reissun pitkästä aikaa myös Tukholman suuntaan? Näin uskon! Siitä on liian pitkä aika, kun on viimeksi kaunista Tukholman saaristoa pitkin lipunut kaupunkiin ja käynyt vähän kokeilemassa ruotsin kielen taitoja :D

Tällainen oli blogtour vierailu Silja Serenadella ja pian siis hypätään Siljan toiselle paatille; Baltic Queenille. Luvassa on livemusaa Itämeren (toivottavasti kohtuullisille) aalloille ja stagella odotetaan näkevämme ainakin Gebardi :) Mitäs teillä on viikonloppusuunnitelmia?


2 kommenttia:

  1. Jee jee ihan mahtavaa ja olisipa ollut kivaa päästä mukaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi ollut ihanaa <3 Nyt täällä tehdään lähtöä kohti Tallinnaa 22h risteilylle :) Suunnitellaanpa oma reissu piakkoin, eikö ollut keväästä vähän jo puhetta ;)

      Poista