tiistai 9. helmikuuta 2016

Pyrähdys pohjoiseen

Heti helmikuun alkuun oli buukattu Oulun reissu, mikä meni pääosin isin poismenon jälkijärjestelyissä. Perukirjan laadintaa ja uurnanlaskua oli tiedossa ainakin. Pe 5.2. heräilin kukonlaulun aikaan, 4.45 siis (!), ja lähdin kohti lentokenttää. Hyväksi testitty junayhteys toimi tälläkin kertaa - tosin lähes koko muuna päivänä yhteys ei ollut toiminutkaan ja oli ollut jotain sähkökatkoakin, mutta minä pääsin reissulleni ilman mutkia. Hyvä homma, koska asiat olivat tärkeitä eikä niitä olisi suonut missaavan.

Matkalle olin hankkinut mukaani bambuvirkkuukoukun, koska sellaisen saa viedä mukanaan matkustamoon, kun taas metalliset täytyy laittaa ruumaan. Myös muovisen voi ottaa kuulemma sisään lentokoneeseen. Olen aina harmitellut sitä, että käsitöitä ei voi edistää lennon aikana, mutta voihan - kun vaan välineet ovat oikeat :) Tällaista tulosta sitten syntyikin niillä välineillä:

Vihdoin itselläkin uudet ranteen lämmittimet,
kämmekkäät - ihanat! :)
Mallailtavana omaan käteen
Perjantaina tosiaan hoideltiin paperijuttuja ja lauantaille jäi uurnanlasku. Näin saatiin iskä vihdoin omalle paikallensa - vähän hassulta tuntuikin jouluna viedä kynttilää haudalle, kun uurnanlasku oli vielä edessä. Mutta nyt siis on tämäkin osa viety loppuun.


Pappi ja suntio johtavat kulkuetta.

<3

Lauantaipäivä aloitettiin tosiaan hautausmaalla ja sen jälkeen olimme varanneet brunssipöydän Oskarin kellariin perheen kesken. Aikamoisen runsas brunssi se olikin lämpimine pääruokineen. Ja jälkiruokineen. Oli täytekakkua ja jotain suklaavaahtoakin - niitä jälkkäreitä etenkään ei olisi tarvinnut, koskapa meillä oli kotiinkin hankittuna karoliinakakku ja laskiaispullia, jotta pääsisimme juhlistamaan veljeni valmistujaisia. Hän on reippaasti töiden ohessa suorittanut ylemmän AMK-tutkinnon liiketaloudesta. Iso hatunnosto vain hänelle. Ei ole ihan kevyt suoritus se!  

Monen viikon odotus päättyi, eka laskiaispulla! :D
Näissä merkeissä sai sen pari vuorokautta kulutettua Oulussa helposti ja liian nopeastikin. Vähän harmitti, että reissu jäi näin lyhyeen. Mutta pidemmäksi reissua ei oikein voinut suunnitella, koska loppuosalle viikonloppua piti alun perin olla muuta ohjelmaa, joka sitten tietysti peruuntui höh. Hyvin siis olisi voinut ouluilla pidempäänkin, mutta tällä kertaa näin. Kuinkas sulla sujui viikonloppu ja miten on uusi viikko pyörähtänyt käyntiin? :)


4 kommenttia:

 1. Ninski <3 Uurnanlaskukin voi olla todella kaunis ja ikimuistettava. Nyt on sitten paikka minne se kynttilä viedä. <3

  Tuosta brunssista voi, että mitä herkkuja. Täytyykö seuraavaksi lähteä pohjoiseen brunssille. ;)

  Halit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se voi olla Tiiuska <3 Nyt tuntuu ainakin hieman vähemmän kummalta viedä kynttilä haudalle, kun on uurnanlaskukin hoidettu.

   Oi se Oskarin kellarin brunssi sopis meille täydellisesti! Täytyy siis lähtä pohjoiseen seuraavaksi - sullahan ois myös siellä sukua! :)

   Halit sinnekin <3

   Poista
 2. Tehokas vkonloppu! Itsellä ei niinkään vaan vielä pitää relata oikein olan takaa tätä työttömyyden autuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mutta kuulostaa kuule hyvältä relaaminenkin! Se on aika tarpeen välistä ;) Mukavaa viikkoa Piiuli! <3

   Poista