keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Tammikuun Tallinna

Taas oli tukka kasvanut miehellä sen verran, että pystyi varaamaan pienen paattireissun Etelä-Helsingin puolelle Tallinnaan siis, jee! Reissu ajoittui sopivasti perjantaiksi niin, ettei tarvinnut töistä edes vapaata ottaa. Se olisikin ollut haastavampaa noin kvartaaliraportoinnin loppurutistusvaiheessa, kun päivät muutenkin venyvät kuukauden loppua kohden. Ja tehot omassa patterissakin vähenevät samaa tahtia. No reissuun päästiin kuitenkin niin, että pe iltana 29.1. klo 18.30 alkoi MS Baltic Queen lainehtia kohti Tallinnaa.

Juu juu, näytetään hyvältä ja ollaan club one -jäseniä juu :)
Illalla meillä oli varattuna pöytä 20.45 Grilliravintolaan ja sitä ennen kerettiin vielä käydä siemaisemassa yhdet aperitiivit laivan pubissa. Odotteluaika meni siis mukavasti ja eipä aikaakaan kun oltiin jo pöydässä. 

Alkupalaetanoita odotellessa

Pääruoiksi nieriää grillattujen kasvisten kera ja joku superburger :) Herkkuja!Iltaa jatkettiin vielä Gebardin tahtiin vähän jopa tanssahdellen. Bändi aloitti noin puolilta öin, eli vähän se ilta sitten pääsi venähtämään, mikä tietty aamulla oli pieni hidaste. Paljoa aikaa ei siis maihin jäänyt. 

Aamiaista emme olleet varanneet botskille - olihan mahdollisuus päästä maihin johonkin kivaan kahvilaan. Ja aina vain se Vanhan Kaupungin Vanalinna kohvik houkuttelee puoleensa. Sinne siis päädyttiin tälläkin kertaa. Vakitilauksen, omelette with ham & cheese, lisäksi otimme vielä kylkiäisinä miehelle juustocroissantin ja itselle valikoitui lautaselle tuo kuvassakin oleva pinaatti-fetapiiras. Tällä setillä ei päässyt köyhtymään: tee + omeletit + croissant&pinaattipiiraas tekivät yhteensä about 12€! Tuosta mun fetapinaattipiiraasta sai pulittaa 1,80 € ja croissantista euron. Niin halpaa ja niin hyvää! Vink vink vaan taas :)


Rajallisen ajan johdosta jouduimme palaamaan aamiaisen jälkeen lähes samaa reittiä takaisin kohti satamaa, koska piti ehtiä sinne Sadamarketiinkin parturiin ja pikkuostoksille. Kauniissa auringonpaisteessa saimmekin kävellä. On se kuvauksellinen se Vanha Kaupunki, alla muutamia räpsyjä kävelyltämme. Ajoissa päädyttiin Sadamarketiin, mies kerkesi parturiin ja sitten innostuimme molemmat vielä nahkahanskaostoksille, siten että piti ihan muutama juoksuaskel ottaa kun hipsimme Tallinkin sataman puolelle - Sadamarket on siis siinä toisen sataman puolella, huh sitä hölkkää!

Mutta ihanat uudet talvihanskat Sadamarketista, 16 € :)
Paluumatkan aallot olivatkin aikamoiset, meinasi vähän oloa oikein pukata - aaltojen ja pienen väsymyksen yhteisvaikutus oli melko jäätävä. Laivan buffassa sai kyllä oloa hieman kohennettua ja siitäpäs sekin reissu saatiin nätisti pakettiin. Kaunis aurinkoinen päivä Tallinnassa.  Jos vain olisi ollut aikaa, oltaisi käyty vielä Karnaluksissa, joka on tällaisen käsityöläisen taivas kuulemma! No, siinä jäi seuraavalle reissulle syytä :) 


2 kommenttia:

 1. Hih ihan nauratti, oliko aamulla pieni hidaste. :)

  Mahtavat nuo käsineet, taatusti lämpimät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän oli hidastetta juu :) Ja nuo hanskat, niin ihanat kiitos <3 Ja naiselliset :)

   Poista