sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Viikonlopun viettoa: pari leffaa, Tallinnaa, brunsseilua ja ja..


Perjantai-iltana käytiin leffassa kummitytön kanssa, kun hän saapui meille etukäteen hoitaakseen Sherryä lauantaina Tallinnan reissumme ajan. Leffaksi valikoimme Takaisin pintaan, joka kertoi niistä suomalaisista sukeltajista, joista kaksi hukkui luolasukelluksella Norjassa ja jotka nostettiin ylös ja ulos luolasta kavereidensa toimesta myöhemmin. Leffaahan oli alettu tehdä jo ennen onnettomuutta, joka sitten muokkasi leffasta toisen näköisen. Dokumentti oli todella mielenkiintoinen ja etenkin tällaiselle pienoista ahtaan paikan kammoa potevalle ahdistavakin. Siinä on kyllä harrastus, jonka pariin en haikaile.

Perjantai-illan viihdykettä, Takaisin pintaan -dokkari
Ihana aurinkoinen päivä valkeni ja päästiin lauantaina matkaan Tallink Siljan Superstarilla. Tiesittekö muuten, että Tallinkilla voi tehdä lähtöselvityksen netissä? Ja kuulemma myös älypuhelimella. Aika näppärää ja tervetullut uudistus! Ei tarvitse enää satamassa jonotella ja jännittää ehtiikö laivaan, vaikka ainahan sinne on ehtinyt. Sujuvampaa joka tapauksessa, kun pystyy etukäteen tekemään lähtöselvitykset, jes.


Menomatka istuttiin kuppilassa ja sinnehän saapui oikein näppärä bändikin matkalaisia viihdyttämään. Kivat oli myös aurinkoiset näkymät menosuuntaan.

Putputellaan kohti aurinkoista Tallinnaa
Ensimmäisenä etappina lounasteltiin Vanhan Kaupungin Clayhills Gastropubissa - jälleen kerran. Otettiin alkupalaksi spicy jalapenos (kuvassa alla) ja niissä oli kyllä potkua! Kaksi reilun kokoista jalapenoa jaettiin yks per nenä.


Miehellä pääruokana -yllättäen- Tuna Tataki ja itse puolestani sain valikoitua jotain uutta listalta, Fish & Chips. Oli kyllä reilun kokoinen turskafile!Ystävällisen henkilökunnan terveiset kuitissa :)
Lounastelun loppuvaiheessa alettiin selvitellä Karnaluksin, käsityöläisen taivaan, aukioloaikoja ja havaittiin, että sehän menee jo kolmelta kiinni - kello oli siis kaksi kun pääteltiin lounasta. Enää emme ehtisi kävellen paikalle, joten jouduimme ottamaan taksin alle. Ja toden totta, melkoinen taivas se Karnaluks olikin! Matkaamme lähti vetoketju, sukkapuikkoja, virkkuukoukkuja ja pitsinauhaa ;) Mieskin totesi, että kyllähän tuonne pitäisi ainakin tunti varata aikaa. Ei siis jäänyt ainoaksi visiitiksi tämä reissu. Muutama kuva alla:Karnaluksista päätimme sitten kävellä takaisinpäin kaupunkiin, koska mennessä jouduimme aikataulun takia turvautumaan taksiin. Vähän alkoi siinä kahvihammasta kolottaa lounaan päälle ja menomatkalla Baltic Guidesta se Kohvik Lyon taidettiin bongata. Suloinen Lyon sijaitsee siis Virukeskuksen alhaalla, lähellä Amarilloa ja Wayne's Coffeeta. Keskeisestä sijainnista huolimatta oikeaa virolaista tunnelmaa oli tarjolla ja sitähän sitä mieluiten kokee, kun reissun päällä on.


Herkkuja lasivitriinissä
Meni ehkä vähän överiksi ostoksemme: sitruunakakkupala, suklaakakkupala ja vielä joku kohupiimakook-juttu.. Ja cappuccino ja vielä proseccoakin. :)


Paluumatkalla käytiin vielä täydentämässä vitamiinivarastojamme apteekissa - nyt on magnesium- ja kalaöljykapselivarastot täydennetty.


Lauantai meni kokonaisuudessaan Tallinna-kuviossa ja nopeastihan se sunnuntaikin sieltä tuli. Tiedossa oli Tiiuska ystävän tapaaminen ja siihen sopien alla kahvikuppikuva, koska niistähän se Tiiakin on oikein tunnettu ;) Käytiin Fazerilla brunssittelemassa toistamiseen, kun alkuvuodesta testittiin se toimivaksi ja brunssin jälkeen oli perinteen mukaan leffan vuoro. Leffaksi valikoitui tällä kertaa Deadpool ja olihan siinä mäiskettä kerrakseen! Hauska leffa oli kyllä :)  


Alla otetut kuvat ovat Tiian ottamia (http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/). Brunssin antimina herkullisia Vuoksen sulhaspiirakoita, smoothieta, skagenia, caesar-salaattia... Ja kyllä on Fazerin pääsiäismunat kauniita! 


Nyt voikin alkaa suunnata ajatuksia alkavaan viikkoon.. Näissä merkeissä vierähti oma viikonloppuni ja näihin kuviin & tunnelmiin on hyvä paketoida tämä viikko. Kaikille oikein mukavaa sunnuntai-illan jatkoa ja hyviä fiiliksiä myös alkavalle viikolle!

2 kommenttia:

  1. Vauhtiavon piisannut ja meille ei päivä riitä. Tarvittais viikko. <3 kiitos ihanasta päivästä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, on ollut vaihderikasta tämä homma - ihmekös tuo että harmaita pukkaa ;) Taistossa harmaita vastaan sun seura on parasta, kiitos siis itsellesi <3 <3

      Poista