maanantai 21. maaliskuuta 2016

Rinneriehaa Rukalla ah!

To 17.3.

Ai miten mahtavaa olikaan päästä viime viikon torstaiaamusta kukonlaulun aikaan lennähtämään kohti pohjoista, ensin Ouluun ja sitten vielä autolla kohti lumen koordinaatteja, Rukaa! Taas on vuosi kärvistelty edellisestä kerrasta ja vihdoin oli se aika taas käsillä. Lentoni lähti niinkin aikaisin kuin klo 7 torstaiaamuna ja meinasi tulla taksin tarvetta aamusella, kun metrothan eivät olisi liikkuneet niin aikaisin - olin siis suunnitellut meneväni metrolla juna-asemalle ja sieltä junalla lentokentälle. Sattuikin niin sopivasti, että mies heräsi heittämään minut kentälle, niin ei tullut murheita aikaisesta aikataulusta jee. 

Näyttää juuri sopivalta auringolta ja luntakin Lapin
reissua ajatellen :)
Hyvät tilat exit-paikalla
Villasukkahan se alkoi sopivasti valmistua ajan kuluksi
Äiti tuli nappaamaan minut lentokentältä ja siitä sitten hurautettiin hänen luokseen. Tietysti pitää sukuloida aina kun mahdollista, ja ovatpa lasketteluvälineetkin siellä säilössä aina talven yli. Tosin nyt mietin, että pitäisi varmaan kuljetella ne tänne etelään, jos vaikka ensi talvena tekisikin etelänmatkan... ...Alpeille laskemaan joo!

Siellä, siellä se Ruka siintää!

Makiat näkymät hotellin parvekkeelta <3
Torstaina asettauduttuamme hotelliin, piti lähteä afterski -menoja tsekkaileen. Kukas me siitä sitten hotellin aulasta bongattiinkaan, itse Michael Monroe. Kuva piti napata, mutta ei hätää, oli myös liput illan keikalle, niin ei jäänyt ihan tähän pikasilmäykseen Michael Monroen tarjooma :) Illan keikalla rokkikukko oli täydessä vauhdissa, sen verran säpäkkää toimintaa oli, ettei herrasta saanut yhtään tarkkaa kuvaa koko keikalta. 

Pe 18.3.

Edellisillan keikkailujen jälkeen päästiinhän sitä rinteeseenkin about klo 11. Ihanat pari kautta vanhat, eli uudet, sukset olivat edelleen aijai niin ihanat. Onneksi hankin ne silloin. Taisi torstai-illan rokkailut verottaa jonkin verran, kun jo kuuden laskun jälkeen oltiin jo taukoilemassa - minttukaakaollakin Monomestassa jossain vaiheessa tietysti! ;)
Laskettelupäivä oli lähes täydellinen, pikkusen kova oli vaan se tuuli välistä. Siinä kun hississä istuskelee ja vinkka käy naamaan, niin tuntui välistä melko jäätävältä. Onneksi tuubihuivi oli vedettävissä nenän suojaksi - pukeutumiskysymys siis. Ja tietty takarinteiden Express-hississä oleva kuomu suojaa myös mukavasti viimalta. Laskuri toimi päivän ajan ja saldoksi kertyi 23 laskua ristiin rastiin Rukaa. Ainoastaan Masto jäi laskematta ja FIS -rinne taisi myös olla kiinni. Muuten melko kattavasti koluttiin rinteet läpi. Päivän päätteeksi ennen illallista mentiin vielä saunaan rentoutumaan. Sitä ennen silmäys rinteeseen ja voi miten kauniisti aurinko valaisikaan eturinteen, kuva alla: 


Illallispizzaa Classic Pizzassa

Kukas se siellä lasin takana tiiraa??

Pe-ilta tuli vedettyä aika lyhyellä kaavalla, vaikka aikuisten hiihtolomaviikolle oli monenmoista menotarjontaa: J.Karjalainen esiintyi hotellillamme, Paula Koivuniemi Pisteessa ja vielä Jean S. Zonessa. Ihan kaikkeen ei kuitenkaan pysty ja höyhensaaret kutsuivat jo aika ajoissa. 


La 19.3.

Well hello sunshine olikin lauantaiaamun fiilis, kun herättiin ajoissa virkeinä ja kurkkasin parvekkeelle, täydellinen laskukeli! Pikapikaa aamiaiselle, kamppeet niskaan ja menoks! Lauantaina päästiin Maston puolellekin laskemaan - liekö johtui siitä, että kyseisellä kukkulalla sijaitsee myös Veuve Clicquet jääbaari hehh. Toki se piti käydä myös testimässä. 

Yllä kuvassa perjantain laskupäivän jälkeen ostetut uudet Bollen laskettelulasit, jotka vaihtavat väriä sään mukaan. Ilman voimakasta auringonpaistetta linssin väri on oranssi, sopivat siis aika moneen keliin. Uudet lasit osoittautuivat paremmiksi kuin olin ajatellutkaan, ihan mahtavan kirkkaat värit tuli esiin noiden lasien takaa, oikea karkkimaailma! Akuuttia tarvetta laseille ei olisi ollut, mutta edelliset oli jo ainakin kerran herätetty henkiin tekohengityksellä (hihna rikkoutui), niin vähän ennakoiden sellaista korjaamatonta rikkoutumista ajattelin olla liikenteessä hyvissä ajoin uusien lasien suhteen. Se oli viisasta se, kyllä laseillakin on suuri merkitys tässä lajissa. 

Kaksossisarukset laskuseuranani Kelon ylhäällä

Mahtava riistakeitto Riipisen riistaravintolassa lounaaksi


Minttuaaa, tänäänkin :-P

Lauantaista muodostui tuplien päivä, tarkoittaen sitä, että lähes joka rinne laskettiin kahteen kertaan ennen kuin siirryttiin seuraavaan. Lounaallekin mentiin tuplamäärän laskujen kanssa verrattuna edellispäivään :) Rinteet oli niin mahtavassa kunnossa. Iltapäivällä tietty vähän alkoi jo jäätiköt tulla esiin puhurin seurauksena, mutta kantit purivat jäihin mahtavasti eikä niistä ollut juurikaan haittaa. Koko päivän saldoksi muodostui 35 kappaletta toinen toistaan parempia laskuja. 

Tämän päivän jälkeen oli totta tosiaan ansaittu kunnon illallinen. Se hoideltiin alta pois uudehkossa Les Alpes -ravintolassa. Vähän ei-niin-suurin ennakko-odotuksin mentiin paikalle - olimme nimittäin hissiseuraltamme kuulleet, että Les Alpesissa ei välttämättä ole paras hinta-laatusuhde. No tuolla asenteella kun menee, niin saattaa kokea positiivisia yllätyksiä ja niin kävi ainakin itselleni. 


Alkuruoka, sienikroketteja
Wienerschnitzel
Jälkkäripannari, josta saivat kaikki maistaakseen, ei mennyt
siis yksin omiin suihini ;-)

Illallisen jälkeen kävimme vielä Coloradossa sulattelemassa live-bändin tahtiin. Eikä siinäkään vielä kaikki - oman hotellimme iltamenot olivat jääneet niin vähiin, että testasimme sitten lyhkäisesti vielä Skipub Afterissa ja Tellu Night Clubissa. Tiukan laskupäivän jälkeen jäi tämäkin ilta vähän lyhkäiseksi, vaikka menoa olisi piisannut. 


Su 20.3. 

Sunnuntaina oli sitten edessä kotimatka, joka alkoi vähän köhien. Auto ei nimittäin lähtenyt käyntiin jihuu. Noh, siinä sitten pyöriteltiin eri vaihtoehtoja - itsellänihän oli hoppu Ouluun, josta vielä oli lento Helsinkiin edessä. Soittelin useamman autovuokraamon, joista kaikista vastaus oli, että kaikki automme ovat käytössä, on kiireisin aika vuodesta. Bussi kohti Oulua oli lähtenyt juuri samoilla hetkillä kun selviteltiin vaihtoehtoja (seuraava olisi mennyt yhden jälkeen - myöhäistä). Vähän oli tenkkapoota siinä. Kunnes toimiva ratkaisu löytyi: taksilla Kuusamoon ja siitä 11.30 bussilla Ouluun. Vähän meinasi käydä jännäksi sekin taksikyyti, kun kello alkoi lyödä yhtätoista ja oltiin vielä Rukalla, eli puoli tuntia olisi ollut aikaa selvitä Kuusamoon. No selvittiinhän me ja paluumatkakin saatiin hoidettua alta pois. 

Äidin luona ehdin tavata vielä pikaiseen veljeäni ja tyttäriään, he jatkoivat matkaa Rukalle maanantaina vuorostaan. Tehtiin tällainen lentävä vaihto Ruka-hommiin. Että sellainen laskettelureissu tälle vuotta, katsotaas mitä seuraavaksi hiihtoreissuksi saadaan kehitettyä! 
  

Vihdoin koneessa (oli tunnin myöhässä)

Jälleen exit-paikalla oli hyvä neuloa :)

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää - hetken näillä rinneriemuilla jaksaakin fiilistellä! Jokos teidän hiihtoreissut on tälle vuotta korkattu?

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana huikea laskuvkonloppu =D kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana, huikea ja koko mimmi sitä myöten ihan muikea, kun oli niin ihana viikkis <3 Kiitos itsellesi <3 :)

      Poista