maanantai 4. huhtikuuta 2016

Keväinen päivä Tukholmassa & Grease-musikaali Silja Symphonylla

Täydellinen auringonpaiste, kun nenä on kohti Itämeren laineita ja Tukholmaa
Illan ohjelmanumero: Grease-musikaali! What a Joy! Mahtava produktio, menevää musiikkia, täydellisiä tanssimuuveja ja englantia, yes!Mahtava Grease-musikaali Symphonyn lavalla - aika meni kuin siivillä


Edellisillan Greasehuumasta selvittyämme oli suunnitelmana retkeillä kohti ABBA -museota. Tosiaankin edelliskerrasta Tukholmassa oli aikaa jo jotain 10 vuotta, eli nähtävää olisi varmasti ollut yhtä ja toista.


Täällä ollaan metroasemalla

Vähän sattumanvaraista oli se metrosta poisjäänti, mutta vanhasta muistista - eli ehkä jotain kymmenen vuoden takaa muistelin, että Slussen voisi olla kohtuu oikealla kohtaa. Ja niinhän se olikin. Ihan pikkukäppäilyn jälkeen bongattiin rannasta Djurgårdsfärjan ja sillä sitten päästiin vesistöä pitkin Gröna Lundin kuppeeseen, jossa piti kohteemme - ABBA The Museumin - myös sijaita. 

Djurgårdsfärjanilla matkataan

Gröna Lund näytti olevan vielä kiinni ja siinä katsellessamme ympärille löytyi kotikontujen suosikkisporttipubi, O'Learys, myös täältä. Siellä käytiin lounastelemassa tuhdit kanasalaatit.

O'Learys täälläkin!

Kohde löytyi ja on avoinnakin, sitten vaan kierrokselle. 
Hienosti tehty huone musisointia varten - laineiden liplatuskin oli aivan kuin olisi katsonut oikeaa merta.

Tässä ollaan koelauluissa ABBAn viidenneksi jäseneksi "Diggin' the dancing queeeeen..." 


ABBAn matkan varrelta oli tarjolla jos jonkinmoista tilpehööriä ja fanikirjeitä ja esiintymisasuja ja ja...

Epätodellisen todellisen näköiset vahanuket! Enää olisi puuttunut: "pöö!"


Sunnuntai-iltana kävimme vielä laivan buffassa illallistamassa, jonka jälkeen ehdimme vielä fiilistelemään Greaseä toistamiseen. Toinen puoliaika oli vielä jäljellä, kun menimme katsomaan vielä esitystä uudemman kerran hiukan eri kuvakulmasta, kiva :)  


Tukholmassa dallaillessa oli muuten niin kivan keväinen keli, ei edes hanskoja tarvinnut! Aurinkoa ei kovinkaan näkynyt, mutta lämpö oli eri toista. Ao. kuvassa sitten näkyy, miltä koto-Suomessa näytti palatessamme - eli ei paljoa näkynyt, kun Suomenlinnan ohi laiva lipui kohti satamaa... Oli muuten kylmä ja kalsa keli, kun ulos asti pääsimme, hrrr! Mutta Tukholman lämpö ABBA museoineen ja Siljan Grease-musikaalin kera lämmittää jonkin tovin - ennen seuraavaa reissua :D
2 kommenttia:

  1. Teillä on ollut kiva reissu oikealle puolelle Suomen lahtea! Yleensähän se menee suoraan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, useimmiten suoraan alas, mutta tällä kertaa näin. Tukholma on kyllä ihana, pitäisi suoriutua useammin sinne suunnalle!

      Poista