lauantai 6. elokuuta 2016

Oi Finnjävel

Niin sitä pitää Jenkeissä asuvan ystävän tulla kertomaan kotikaupungin hienouksista, joka tällä kertaa oli Finnjävel-ravintola Kauppatorin kuppeessa. Jotenkin tämän ravintolan avaaminen oli mennyt itseltäni vallan ohi, onneksi on olemassa ystävät. Finnjävelissä siis keskitytään suomalaiseen ruokakulttuuriin ja designiin (huonekalut, valaisimet, astiat: Ateljé Sotamaa). Keittiön puolella päälliköinä täällä viihtyisässä ravintolassa toimivat Henri Alén ja Tommi Tuominen. 

Menuksi valikoimme 7 ruokalajin setin, vaikka harmillisesti juuri siihen ei kuulunut himoitsemaani voileipäkakkua. Se olisi ollut saatavilla 10 ruokalajin kattauksessa, minkä arvelimme olevan hiukan liikaa (olimme oikeassa, yhtään ei olisi mahtunut lisää!).

Tästä se lähti. Menun ja viinilasien ihmettelystä aperitiivin kera. 
Keittiön tervehdys, extra-alkupalat (taisi olla jotain varhaiskaalijuttua, ankka- tms.  pateeta ja lohi&peruna yhdistelmä):
Kesäkeitto

Savukalaa ja siikliä


Rullasyltty mallasporsaasta


Finnjävelin oman meijerin piimää ja jotain ihanaa tuoretta lämmintä leipää, omnomnom!


Tämä herkku oli niinkin perinteinen suomalainen kuin karjalanpiirakka! Nimensä mukainen maku, uskokaa tai älkää :-)


Tilliliha-annos viimeistellään ruokapöydässäKeittiön erikoisjälkkäri menun ulkopuolelta, Ässä Mix ja menuun kuuluva Suvivirsi


Näihin 7 ruokalajiin saimme uppoamaan noin 3,5h aikaa. Hyvin käytetyt tunnit! Vai miltä kuulostaa? Olittekos te jo bonganneet Finnjävelin rantautumisen kaupunkiin, vai oletteko ehkä käyneet jo maistelemassakin ravintolan herkut? Jos yhtään heräsi kiinnostus, tai sitä oli jo olemassa, kantsii buukata pöytä ja mennä - Finnjävel on kahden vuoden projekti, mikä tarkoittaa, että perustajat meinaavat joko muuttaa konseptiaan totaalisesti tai lopettaa ravintolan kahden vuoden kuluttua. Vähän eri tyyppinen liikeideakin siis.

4 kommenttia:

 1. Konseptiin kuuluu vissiin myös musiikki, Tuomas Kantelisen, mikäli en ihan väärässä ole..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa! Tämän olin missannut.

   Millos tuut kyläileen? :)

   Poista
  2. Aa nyt vasta huomasin sun vastauksen... Mähän voin tulla melkein milloin vain :)

   Poista
  3. No viestitelläänpä, koska mäkin voin ottaa vastaan melkein milloin vain :D

   Poista