sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Mariellan matkassa Tukholman joulutorille

Veljeni perheineen oli kesällä käynyt risteilemässä Viikkarilla Suomenlahden ylitse Tukholmaan ja siltä reissulta me puolestamme saimme heiltä lahjakortin uuteen risteilyyn. Meidän reissun ajankohdaksi valikoitui tämän viikon torstaista lauantaihin, jolloin Viking Mariellalla oli viihdyttämässä Modern Talking Reloaded - Saksasta tämä tribuuttibändikin, kuten aito duokin. Oli ihanat nuoruusvuosien discopopit, oi että. Hyttiin otimme matkaeväiksi Maillyn sampanjaa After Eightien kera. Oikein vuodelta 2007 oli tuo sampanja, jonka sain kesällä läksiäislahjaksi duunista. Nyt sitten maisteltiin se pois ja hyvältähän se maistui. 


Jotain stoppeja pitää aina suunnitella maihin ja tällä kertaa olimme bonganneet Fotografiska -museosta Anton Corbijnin näyttelyn. Tähän näyttelyyn valokuvaaja oli kaivellut vanhoja negatiivejaan ja julkaisi nyt ensimmäistä kertaa valokuviaan rokkitähdistä, joita oli kuvannut melkoisen paljon! Hienoja kuvia, joista suosikiksemme valikoitui Kim Wilden kuva tuossa alla. Fotografiska oli kiva stoppi kävelymatkalla satamasta kohti Gamla Stania, etenkin kun matkanteon kiusana oli pikkuinen sadekin vielä. Gamla Stanin Stortorgetille oli avattu joulutori, jota innoissamme suunnistimme tsekkailemaan ja täytyy sanoa, että pienoinen pettymys oli länsinaapurin tarjonta verrattuna vaikkapa etelänaapurin joulutoriin Tallinnassa.  Tulipahan tsekattua ja tori oli melko nopeaa koluttu läpi. Aikaa oli vielä reilusti, joten yllätysstoppi  tehtiin Stortorgetin kuppeesta bongaamaamme Nobel -museoon. Sieltä löytyi tietysti Ahtisaaren palkinto + tiedot, viimeisimpänä Bengt Holmström & co:n talousnobel ja Higgsin bosonikin ;) Viihdyttävä museo tuo Nobel -museokin, siellä pääsi kokeilemaan itsekin tieteilijän roolia, hiukkaskiihdyttimiä ja mitähän kaikkia siellä olikaan. 

Harmaa ja sateinen paluumatka Fotografiskan ohitse, täällä vierailen kyllä jatkossakin. Kiva reissu noin muutenkin kaikkinensa. Gamlassa testittiin vielä serkkuni suosittelema Seta -ravintola, jossa lounas hoidettiin pasta carbonaralla ja pizzalla. Maistuivat kyllä ja kyytipoikana meni erityisen maistuva Gränges Lättöl. Näitten pysähdysten lisäksi laivalla saimme nautiskella Michael Björklundin pohjolan mauista laivan buffetissa ja pubissa myös taitavista trubaduureista. Tuli tehtyä sen verran ostoksiakin, että lahjakorttia pukkas myös meille. Taitaa siis suunnitelmiin tulla risteily Tukholmaan myös kevätkaudelle :)


6 kommenttia:

 1. Hyvä, Seta löytyi siis :)
  Mulla on parin viikon päästä reissu vaihteeksi edessä ja yritän jälleen keritä Fotografiskaan. Se on mun lempipaikkoja Sthlm:ssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe Inilian, nyt vasta huomasin sun kommentin! Miten on mennytkin ohi. Mutta kiitos, Seta löytyi ja oli heekullinen :) Ihanaa reissua sulle - se taitaa olla nyt jo ihan käsillä, kun mulla meni näin kauan hoksata sun vastaus (josta kuitenkin suurkiitokset :) )

   Poista
  2. Fotografiska check! Corbijnin näyttely oli ehtinyt jo päättyä, mutta kannatti silti käydä.
   Ja arvaa mitä, Seta oli suljettu!! Nettisivutkin sulki, eikä tietoa jatkosta... ärsyttävää, just kun löytynyt hyvä ruokapaikka!

   Poista
  3. Hyvä hyvä, että Fotografiska oli mieleen! Aion kyllä itsekin mennä jatkossa tsekkaamaan sen tarjonnan. Mitä näyttelyitä siellä oli nyt?

   Mutta mitääh, Seta suljettu?! Juuri kun olimme sen bonganneet omaksi kohteeksemme sun suosituksesta, höh. No onneksi edes ehdimme testata. Täytynee vaan jatkaa testailuja joo. Hyvää Joulua inilian!

   Poista
 2. Fotografiska on minunkin kohteitani Tukholmassa ja sijainti satamasta tallustaessa tosiaan sopia, kun Viikkarilla tulee. Kiitos Nobel-museovinkistä; siellä en olekaan käynyt. Viimeksi pistäysin keskiaikamuseossa, joka sekin on passelin kävelymatkan päässä ja kaiken kukkuraksi ilmainen. ABBA-museo olisi myös listalla, kunhan... kunhan... Viikkarin kanta-asiakkaalle onneksi tarjouksia tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä taitaa Fotografiska jäädä listoille jokaiselle, joka sinne "erehtyy" menemään :) Juu, ja käyhän ihmeessä tsekkaamassa Nobel-museo - se oli ihan viihdyttävä myös tällaiselle tavan tallaajalle, joka ei varsinainen tiedemies olekaan :) Ja ABBA-museo on myös käymisen arvoinen, olimme siellä viime keväänä ja kirjoitin reissusta blogiinkin (http://hopolanemanta.blogspot.fi/2016/04/kevainen-paiva-tukholmassa-grease.html). Hauskinta oli varmaan mahdollisuudet osallistua itse mm. koelauluihin, jossa valittiin ABBA:n viidettä jäsentä jne :) Rauhallista Joulua ananas2go! :)

   Poista