perjantai 23. joulukuuta 2016

Ninskitours: Vertailussa kotimaan joulumarkkinat

Tulihan ne koti-Helsingin joulumarkkinatkin nähtyä sentään. Ystäväni all the way from Surinam tuli vierailemaan ja kuten on todettu monta kertaa, niin laajemmin sitä tulee vieraiden kanssa lähdettyä katsastamaan kotikaupungin tarjontaa. Lumi puuttui Helsingin maisemista, mutta valaistus oli sentään kohdillaan, niin kuvauksellisia kohteitakin löytyi (Mekin? Hehh).
Espan puistosta suora jatkumo oli Mantan joulumarkkinoille. Vaikkakin alue oli melko pieni, niin tunnelma ja tarjonta oli kohdallaan. Tässä hankitaan tuliaisia perheelle.


Mantan jälkeen kurkkasimme nopeasti miltä Kauppatori ja Allas Sea Poolin alue näyttävät, mutta sitten tuli jo aika kylmä siinä viimassa. Kauppahalliin siis lämmittelemään! Sielläkin oli virittäydytty jo joulutunnelmiin (jopa myyjillä oli poronsarvet päässä ainakin Robert's Coffeessa :))Kauppahallikierroksen aikana lämpeni sillain sopivasti, että siirryttiin Tuomaan markkinoille, joiden suurin anti meille taisi olla Joulupukin tapaaminen ja glögien nauttiminen. Paljon muutakin olisi ollut katseltavaa, mutta aika alkoi jo rajoittaa koluamista. Joulupukki osasi kyllä olla hyvin kuvassa hymyssä suin. Muutama sanakin vaihdettiin, mutta toiveet jäi esittämättä - taisi tätejä jännittää sen verran :)


Summa summarum: tosi kivat joulumarkkinat oli pystytetty koti-Suomeenkin, hyvä tarjonta kaikenlaista karusellista glögiin ja aina Joulupukkiin, mutta yksi tyhmä juttu on kyllä aukioloajat. Joulumarkkinat olivat arkena klo 20 saakka avoinna ja viikonloppuna aukioloaikaa oli kiristetty vielä tunnilla aiemmaksi klo 19:een. Oikeasti kyllä. Viikonloppuna, jolloin jengillä on paremmin aikaa pyöriä kaupungilla, niin vielä tunnilla typistetään aukioloaikaa. Hmm. Ja toinenkin hmm sille, että esim. Tuomaan markkinat, jotka kuitenkin ovat ehkä isoimmat joulumarkkinat Helsingissä, taisivat olla viimeisen päivän auki eilen 22.12.!? Mantan markkinat ovat muistaakseni sentään 8.1. saakka avoinna. No Suomenlahden toisella puolella Tallinnassa joulutunnelmaan virittäytyminen on jo aika hyvin viilattu kohdilleen, että ehkäpä joku joulu tällä pohjoisella puolen lahteakin päästään samaan kokonaisuuteen.

Nyt on aika toivottaa Rauhallista Joulua kaikille! Itse alan puuhastelemaan kylmäsavulohihyytelöä piakkoin. Katsotaas, jos saisin lavennettua blogiani sen verran ruokablogin alueelle, että kirjoittaisin sen ohjeen vaikkapa ylös tänne. Ja toinenkin joululeipomus on työn alla; sitruunajuustokakku. Kuinkas teillä on virittäydytty joulutunnelmiin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti