lauantai 17. joulukuuta 2016

Tallinnan joulutunnelmaa ja Silja Europa testissä

Kyllä se täytyy nyt tähän todeta, että joulun tunnelmaa jos haluaa lähteä nauttimaan, niin on suunnattava Suomenlahden eteläpuolelle Tallinnaan Raatihuoneentorille. Ok, koti-Suomessa Senaatintorin Tuomaan markkinat on vielä näkemättä, että ehkä niistä on haastajaksi? Kenties. 


Anyway, mekin matkasimme Tallinnaan joulukuun puolivälissä ja otimme laivaliput Silja Europalle, joka ponnekkaan markkinoinnin mukaan oli uusittu ja remontteerattu upeaksi. Hki-Tallinna välille Europa palasi ma 12.12., eli pääsimme lähes tuoreeltaan testimään paattia, kun meidän reissu alko ke 14.12. Ennen matkaamme olin lueskellut netistä, että vessatilojen suhteen Europalla oli ollut hiukan haasteita ja kyllä mekin niitä kohtasimme - jopa joulutorilla naapuripöydän glögin maistelijat puhuivat suttuisista pöntöistä Europalla, ööh. Ei kiva. Etenkin, kun olivat niin kovasti mainostaneet remonttia. Positiivisia puoliakin löytyi; buffaan olimme tosi tyytyväisiä ja Anssi Kela oli iskelmäkeskiviikon artistina viihdyttävä, kuten aina. Toivottavasti saavat Siljalla nuo vessaongelmat (ja suihkuongelmat...) pikaisesti kuntoon, niin eivät pilaa kokonaan hienon laivan mainetta noin muuten. 


Maiasmokkissa pitäisi käydä joskus...Torstaiaamusta oli aikaa puolille päivin piipahtaa maissa. Sadamarketin kautta Raatihuoneentorille siis (Sadamarketissa hoituu miehen parturointi säpäkästi ;). Joulutorilla oli ihana tunnelma; ystävällisiä juttelevia myyjiä ja runsaudenpula melkein tarjonnassa. Torilta tulikin hankittua muutamia pikkuostoksia; talvinahkasormikkaat 15€, kynttilöitä... Perinteiden mukaan torilla nautittiin myös glögit ja pitsipiparikin piti ostaa. 
Torin jälkeen meillä oli vielä tovi aikaa piipahtaa Clayhillsissä, jonne olimme tehneet pöytävarauksen klo 11 Tableonlinen kautta. Mutta sattuipa niin, että meiliin tuli ensin vahvistus pöytävarauksesta ja sitten sen jälkeen uusi meili, jossa ilmoitettiin, että ravintola on auki vasta klo 12. Eihän me sitä ajoissa tietenkään sitten havaittu. Noh, ei hätää, muutenkin erittäin ystävällisestä palvelusta tunnettu Clayhills otti meidät kuitenkin vastaan ja lupasi loihtia meille lounaan, vaikka normaalisti olisivat avanneet vasta silloin klo 12. Mahtavaa asiakaspalvelua! Clayhillsissä oli the Chef vaihtunut, joten suosikkiateriamme Tuna Tataki oli poistunut listalta, harmi. Muuta herkkua löytyi tietty ja lounas saatiin hoideltua. Sitten kiireesti takaisin satamaan. 

Bye then Tallinn!

Niin houkutteleva esillepano näissä sampanjoissa! :-P

Mukaan lähti vain piskuinen rosesampanja <3
Paluumatka laivalla menikin aika rennosti, ainoastaan pikainen pyrähdys tax freehen ja lopun aikaa just relax. Anssi Kela järjesti sellaiset kemut edellisenä iltana, että pieni lepohetki tuli ihan tarpeeseen. Virkistävä Tallinna taas, vieläköhän ehtisi ennen joulua piipahtamaan siellä?! Saa kyllä säpäkkänä olla, jos niin meinaa :) Ihanaa joulunalusaikaa kaikille <3 

2 kommenttia:

 1. Kiva kuulla risteily- ja Tallinnan-tunnelmia. Europa mulla vielä kokematta, vaikka jonkin verran laivaelämää talveen on kuulunutkin. Luulen, että risteilyt ovat isompi osa tulevaa matkavuotta kuin tähän mennessä.

  Ihan harmittaa, että niin niukasti olen kommentoinut. Tulee paljon räplättyä nettiä kännykällä, ja vaikka luen kyllä juttusi tuoreeltaan kun huomaan ne Fadebookin kautta, puhelimen näytöllä blogipohja on vähän kinkkisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ananas2go :) ja eipä hätää, tiedän hyvin sen kommentointiongelman kännykän päästä! Vähän vaikea pienellä kosketusnäytöllä alkaa naputella.

   Oli se Europa tosi kivan oloinen laiva, lukuunottamatta noita vessa- ja suihkuongelmia, jotka toivottavasti saadaan tai on saatu pian kuntoon. Eli sitä voi kyllä lähtä testimään Helsinki-Tallinna -välille.

   Ihanaa joulunaikaa ja vuodenvaihdetta! :)

   Poista