lauantai 28. tammikuuta 2017

Ninskitchen: Kaura-chiatuorepuuro

Nyt tulee sellaista juttua täältä kynästä, ettei aiemmin ole nähty, eli ohjetta ja testaustuntemuksia kaura-chiatuorepuurosta! Jotenkin koen, että olen aina niin huonosti perehtynyt näihin uusiin (ehkei enää edes niin uusia?!) ruokavillityksiin ja siksi on ollut turvallista pysytellä vanhalla totutulla linjalla. Hesarissa (26.1.2017) oli kuitenkin ohje kaura-chiapuuroon, jota ajattelin testata. Taannoin nimittäin valitsin Espresso Housessa välipalaksi chiapuddingin, joka maistui niin hyvältä, että kiinnostus heräsi lähteä kokeilemaan myös tätä. Tuumasta toimeen, eli aineksia hankkimaan, jotka siis ovat:

KAURA-CHIATUOREPUURO
1/4 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 dl mantelimaitoa (makeuttamaton)
3/4 dl kaurahiutaleita
1 rkl chiansiemeniä
ripaus vaniljajauhetta
2 tl vaahterasiirappia tai hunajaa

Päälle:
1-2 rkl paksua maustamatonta jogurttia
1-2 rkl marja- tai hedelmäsosetta tai kokonaisia marjoja / hedelmäpaloja
(pähkinöitä tai siemeniä)

Ja sitten itse ohje:
  1. Mittaa aineet kuppiin & sekoita lusikalla sekaisin
  2. Laita kelmu kupin päälle ja nosta lasi yöksi tai vähintään 3-4 tunniksi jääkaappiin tekeytymään
  3. Kun aamulla otat puuron esille, laita vielä puuron päälle tulevat ainekset kuppiin
  4. Enjoy :)


Sellaisella ohjeella tuunasin minäkin puuroni. Maustamattoman jogurtin tilalla käytin jugurttirahkaa, joka itsessään on aika paksua ja makeuttajaksi valitsin hunajan (koska vaahterasiirappia meillä ei kaapissa olekaan). Päälle laitoin pakkasesta mustikoita ja eikun testimään. Aluksi puuro maistui siltä, että vain "kypsentäminen" puuttuu. Miehellekin sanoin, kun kysyi, että "eihän tätä herkuksi voi sanoa, mutta ei tämä pahaakaan ole". Muutaman lusikan jälkeen kyllä päivitin kommenttiani ja sanoin, että tämähän alkaa maistua ihan hyvältä - oikeasti :)  

Miksi sitten tekisin mieluummin tätä tuorepuuroa, kuin vaikka perinteistä kaurapuuroa, joka on suurta herkkuani. No lukuisat terveyshyödyt tietty. Mantelimaidossa on vaikka ja mitä vitamiineja (A-, D- ja E-vitamiineja, Omega 3 -rasvahappoja, sinkkiä, kalsiumia, rautaa, magnesiumia ja kaliumia + paljon liukenevia & liukenemattomia kuituja, jotka ovat suolistolle hyväksi). Chian siemenet ovat myös ravintorikkaita (kuitua, proteniia, vitamiineja + hyvä rasvahappokoostumus), joten kai tätä voisi oikein ravinnepommina pitää tätä puuroa. Testikäähän! Vai joko olette testineet ja/tai mikä on oma tuorepuurosuosikkisi? 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti