sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Lahdessa hiihdon MM -kisoissa turisteeraamassa, jee!

Perjantaina olimme istumassa iltaa Amigossa tuttavapariskunnan kanssa ja olimme juuri saaneet jätettyä tilauksemme sisään, kun sain melko ihanan puhelun ystävältäni! Hän oli viemässä asiakkaitaan lauantaina Lahteen hiihdon MM-kisoihin ja osa porukasta oli joutunut perumaan lähtönsä, joten tuuraajan paikka oli tarjolla. Mitä muuta tällaiseen ehdotukseen voi vastata, kuin että menoksi vaan! Lauantaina oli muutenkin suunnitteilla vain toisen ystävän tuparit illalla, joten muitta mutkitta matkaan!


Menomatka meni rattoisasti; aamiaisen sivussa teimme kisaporukassamme esim. veikkauksia, kuinka suomalaiset tulisivat pärjäämään päivän karkeloissa. Tunnustan, että piti oikein pinnistellä, että mitäs lajia olimmekaan menossa katsomaan ja ketäs suomalaisia siellä onkaan :)

Ja Lahtea lähestyttäessä motarille asti ulottuvat autojonot kertoivat, että jotain isoa häppeninkiä on meneillään. Olihan se kisojen alkumetrien talvikarnevaalipäivä ja loppuunmyytykin. Onneksi pääsimme ohittamaan ne autojonot ja ehdimme toista reittiä perille ajoissa - motarilla jonottajat tuskin ehtivät...


Mahtava tunnelma musiikkeineen sujahti luihin ja ytimiin tarpoessamme kohti katsomoa - siniristiliput liehuen oltiin valmiina kannustamaan naiset parhaaseen hiihtoonsa. Lajeina oli siis sekä naisten että miestin skiathlon ja illalla vielä mäkihyppykin. Sitä ei vaan ehditty jäädä enää katsomaan - olisi tullut päivälle vähän liikaa pituutta. Lounaalta pääsimme kyllä kurkkimaan yhdistetyn mäen harjoituskierrosta, joten ihan nollille ei jäänyt mäkihyppysaldokaan.


Itse olin veikkannut naisten parasta sijoitusta hopeaksi ja miehille vaatimattomampaa sijaa 6. Eikähän se pöllömmin mennyt se veikkaus, kun Krista Pärmäkoski nappasi heti kärkeen sen hopean, mutta miehissä parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi yllärinimi Lari Lehtonen ollen 9. Omassa veikkauksessani miesten sija ysi oli siis keikahtanut kutokseksi, mutta silti olin meidän porukan mestariveikkaaja, kun laskettiin poikkeamaa summattuna sekä naisten että miesten sijojen arvaukset. Jee ;)
Olihan mahtava kisatunnelma ja ihan mieletöntä, että pääsin paikalle todistamaan tätä karnevaalia! Tietty kisatunnelman ylläpitäjänä Kristan hopeamitali oli ihan omaa luokkaansa ja fiilis pysyi korkealla miehiä kannustaessa. Ilman naisten hopeamitalia olisi suomalaisyleisöllä varmasti ollut latteampi meininki miesten kisassa. Pitää kyllä joskus mennä muutenkin katsomaan jotain isoja kisoja, on se tunnelma paikan päällä vertaansa vailla! Nyt vaan loppukisoja seuraileen kutimet kädessä, tänään ekana parisprinttejä :) Jokos te olette seurailleet kisahulinoita?

Ihanaa ja ainakin lumista laskiaissunnuntaita voi toivotella Helsingistä tänään!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti