tiistai 7. helmikuuta 2017

Ninskitchen: Maailman paras (ja helpoin) banaanikakku

Mistähän mieleeni juolahtikin banaanikakun tekeminen, niin piti alkaa etsiskellä ohjetta netin syövereistä. Olen kyllä aiemminkin tehnyt herkkubanaanikakkua, mutta missä lie sekin ohje on, niin näissä tapauksissa google auttaa. Ja sieltä se löytyi, maailman paras banaanikakku -otsikolla oleva ohje, jota täytyi alkaa kokeilla. Ohje itsessään vaikutti lisäksi tosi helpolta - en muista, että aiemmin tekemäni kakku olisi ollut näin helppo, mutta tässä ei tosiaan kauaakaan "nokka tuhissut", kun kakku oli jo uuniin menossa. Tästäpä:

MAAILMAN PARAS BANAANIKAKKU
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoja 
[1 (-2) tl  kanelia]
  1. Voitele ja korppujauhota vuoka
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen (kiertoilmassa riittää varmaan 180-190)
  3. Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa
  4. Sekoita joukkoon oman maun mukaan kanelia
  5. Kaada kuohkea ja löysähkö taikina vuokaan ja paista uunissa noin tunnin ajan (meidän kiertoilmauunissa riittäisi n. 40-45 min)
  6. Kokeile kypsyyttä tikulla (kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun)
  7. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista
Superhelppo tehdä, koska ei tarvitse mitään vatkailuja tms., eikös. 



Tarjoile jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä, varsinkin jääkaapissa. Enjoy! 

Meillä on tosiaan kiertoilmauuni, jossa kakku kypsyi reilusti alle ohjeajan (n. tunti), eli ensi kerralla väännän asteita hiukan alemmas ja ajan kanssakin saa tulla vastaan reilusti. Tällaisia kokeiluja keittiössäni tällä kertaa :)

4 kommenttia:

  1. Ihan olisi pakko saada pala kakkua, tuo on varmasti ihanaa. <3 Kivaa viikonloppua ja kiitos viimeisestä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihanaa kyllä, slurpsista! Kiertoilmauunin kanssa saa vaan tosiaan olla tarkkana... ;) Kiitokset ja kivan viikonlopun toivotukset myös täältä sinne :)

      Poista
  2. Oi, ihanaa, herkullista, NAMSKIS! Heti kakkuaineksia ostamaan ensi viikolla. Tämä sopisi muutenkin: olen hurjasti elellyt muistoissa, kun kävin suvun papereita läpi (piti löytää eräät asiapaperit ja vastaan tuli isoisän poliisikoulutodistukset ennen niitä mitä varsinaisesti olin hakemassa) ja banaanikakku on perhekakku silleen, että sitä ostettiin usein vanhempien hääpäivänä joulukuussa. Sellainen raidalliseksi kuorrutettu pyöreä kakku, kukahan sitä teki 1970-luvulla? Colombia, kuten Wilhelmina-keksejä? No, oma kakku voisi hyvinkin olla tällainen vielä maukkaampi ja omantyylinen. Ja aivan arkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahas, kukahan sitä banana-kakkua tekikään silloin, nyt en osaa kyllä sanoa :-O Tämä banaanikakku oli kyllä tosi hyvää, "maailman parasta" pystyin laittamaan itsekin otsikoksi :D Kerrohan, jos testaat, että mitä pidit - tuliko siitä oma kakkuohje <3 :) Ihanaa sunnuntai-illan jatkoa!

      Poista