perjantai 17. helmikuuta 2017

Ninskitchenissä maisteltiin mutakakkua

Viime viikonloppuna olin veljen tyttöjen kanssa Disney on Icessa. Hieno Frozen-tarina oli se. Mahtava puvustus ja lavastus, wau. Tyttöset ovat syntyneet näin keväällä parin kk välein, joten puoliväliin oli helppo sitten vanhempien suunnitella myös yhteissynttärit, jottei tarvitse yhtenään olla järjestelemässä juhlia. Nämä yhteissynttärit vietettiin Disney on Icen jälkeen sunnuntaina 12.2. ja tarjolla oli aina niin herkullista mutakakkua. Tämä ohje bongattiin aikoinaan veljen vaimon polttareihin ja on ollut siitä lähtien aktiivikäytössä veljen perheessä. Se on kuulemma lastenkin suosikkikakku. Näin mäkin sitten rohkaistuin, että taidanpa kokeilla minäkin tätä reseptiä. Vieraitakin on tulossa, niin joskopa tätä kahvin kanssa tarjolle.

Maanantaina 13. päivä kävimme vielä luistelemassa, niin sehän oli passeli päivä testiä myös mutakakkuohjetta, jotta päivien teemat ei suuresti heittele: näin oli luistelua ja mutakakkua parinakin päivänä peräkkäin hah! Aattelin lohkaista ohjeesta puolikkaan, kun itsellä on sellainen kiva pieni irtopohjavuoka eikä me kaksin niin suuria määriä kakkua syötäisikään. Ja tuumasta toimeen!

MUD CAKE | MUTAKAKKU
(tästä ohjeesta tein siis puolikkaan 19 cm halkaisijan irtopohjavuokaan ja hyvä tuli :D)

200g taloussuklaata
200g voita
200g sokeria 
4 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
(tomusokeria pinnalle ennen tarjoilua)

  1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Varo, ettei vettä roisku seokseen.
  2. Vatkaa omassa kulhossaan munat ja sokeri hyvin (paksuksi vaaleaksi vaahdoksi).
  3. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe.
  4. Sekoita muna-sokerivaahto ja jauhot keskenään varovasti hämmentäen.
  5. Lopuksi sekoita taikinaan sulatettu voi-suklaaseos.
  6. Voitele (irtopohja) vuoka ja kaada taikina vuokaan.
  7. Paista kakku 200 C asteessa 15 min., sammuta uuni ja pidä kakkua uunissa vielä 10 min.   
  8. Anna kakun jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin tarjoiluun asti.
  9. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
  10. N A U T I, namm! :)



Jänskäsin vähän millaiseksi meidän kiertoilmauunissa kakku paistuisi ja lopulta pidin sitä uunissa 13 min., jonka jälkeen sen 10 min. vielä uunissa jälkilämmöllä. Annoin jäähtyä ja siivilöin tomusokerin päälle - hyvää tuli, joten ohjekin päätyi tänne blogiin saakka. Kertokaahan, jos innostutte testailemaan tätä! Itse aion ainakin pitää tämän ohjeen mielessä, oli kiva tehdäkin :)


Mutakakun kylkeen voi tehdä raikkaan mansikkamelban joko pelkästään tai vaikka vaahtoutuvan vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa. Oma mutakakkukokeilu onnistui niin kivasti, että päätin sitten laittaa tätä tarjolle vieraillekin kahvipöytään. Sehän tarkoitti siis myös mansikkamelban tekemistä. Ja melba valmistui seuraavin ohjein:

MANSIKKAMELBA

Kohmeisia mansikoita 300g
Sitruunamehua (tai appelsiinimehua)
n. 1 rkl tomusokeria

Helppo arvata, että tekemiseen ei muuta kuulu kuin mansikoiden survominen ja sekoittaminen tomusokerin ja mehun kanssa. Sitten pidetään kylmänä tarjoiluun saakka. Valmistaminen kantsii tehdä mahdollisimman lähellä tarjoilua, niin kohmeisuudesta on vielä jotain jäljellä :)

Tämä yhdistelmä kannattaa kokeilla, mudcake ja mansikkamelba, namm!! 

2 kommenttia: