tiistai 28. maaliskuuta 2017

Pitkästä aikaa banaanilettuja!

Hiukan jo vanhemman puoleiseksi ehtinyt banaani muistutti minua tänä aamuna banaaniletuista, kun mietin, mihin tuon tummuvan banskun lykkäisin. Viimeksi taisin tehdä vanhentuvista banaaneista banaanikakkua, mutta yksi riittäisi mukavasti aamiaislettuun. Ja sopii muutenkin paremmin aamupuhteiksi, kuin kakun leipominen, joten lättyhommiin.

Sen verran oli mennyt jo aikaa edelliskerrasta, että piti oikein miettiä, mitäs raaka-aineita olinkaan laittanut banaanin ja kananmunan lisäksi, joten otin pienet guuglailut heti kärkeen. Ja ohjettahan löytyi, oli Vappu Pimiän, Oona Kivelän jne. ohjetta, joista itse tein kuitenkin karsitun version:

BANAANILETUT
  • 2 kananmunaa
  • 1 banaani
  • hiukkasen kardemummaa
Banaanit muussataan vaikkapa haarukalla ja sekaan sotketaan kananmunat ja kardemumma. Koko homman voi hyvin surauttaa myös sauvasekoittimella, menee ehkä pienemmällä vaivalla. Siitä sitten pannulle jonkin rasvan kanssa paistumaan ja tulee ah niin hyvä! Noissa muutamissa muissa ohjeissa oli kardemumman tilalle ehdotettu kanelia ja vaniljauutettakin - niitä voisi jonkun kerran kokeilla. Itse muistan tehneeni aiemmin ruokaisamman version kaurahiutaleiden kera, mutta tänään jätin ne pois. Tässä aamupalaversiossa tarjoiluun käytin kaveriksi mustikoita - jos taas banaanilettuja paistelee enemmän makeannälkään, niin varmasti toimisi joku jätskipallokin seuralaisena. Variaatioita riittänee. 


Avot, siinä se herkkuaamiainen on! Kuinkas te omat banaanilettunne pyöräytätte ja mikä on paras kylkiäinen? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti