perjantai 28. heinäkuuta 2017

Passage to Panama: 2. ja 3. stoppi UNESCO-kohteita Kolumbiassa

Risteilymme toinen ja kolmas stoppi olivat molemmat Kolumbiassa, joista ensimmäinen oli Santa Marta. Siellä oli riittävän kokoinen satama laivallemme ja niin pääsimme ihan laituriin saakka eikä erillistä kuljetusta mantereen ja laivan välille tarvinnut. Hyrskynmyrskyn yön jälkeen saavuimme 1,5h myöhässä perille, mutta kaikki retket saatiin kuitenkin järjestettyä lähes suunnitellusti - ainoastaan aikataulu venyi. Myrskyn "silmässä" kun oli oltu edellinen yö, niin oli myös harmaata ja märkää Santa Martassa, kun sinne saavuimme. SANTA MARTA

Onneksi ei kuitenkaan satanut ja lähdimme retkellemme "Quebrada Valecia Ecological Expedition". Quebrada Valencia tarkoitti vesiputousta, joka löytyisi Sierra Nevadan kansallispuiston perukoilta puolen tunnin kävelymatkan päässä. 

Santa Martan ympäristö ei ollut vielä kovin kehittyneen oloista. Tuli vähän Afrikka mieleen näistä tienvarsista.


Matkalla oppaamme pysäytti tiensivuun, jossa myytiin tuoreita hedelmiä. Opas hankki ja tarjosi reissulaisille monenlaisia hedelmiä, joita olisi saanut maistaa. Itse pysyttelin banaanissa (oli makia), kun taas osa maistoi vaikka mandariineja (olivat kuulemma aika kuivia).


Sierra Nevadan kansallispuistossa on niin arvostettu ekosysteemi ja kulttuurisisältö, että se on nimetty UNESCOn biosfäärialueeksi. Siellä asuu vieläkin joitain alkuperäisintiaaniheimoja ja olisi ollut mahdollista nähdä Sierra-papukaijoja, tapiireja ja Paramo-peuroja. Näistä mainostetuista eläimistä emme bonganneet yhtään... Mutta intiaaneja sen sijaan näimme. He esitelmöivät meille elämäänsä siinä menomatkalla pikkusen.

Kohti vesiputouksia
Retkikuvauksessa ohjeistettiin, että osallistujien pitäisi olla hyvässä fyysisessä kunnossa ja heidän pitäisi jaksaa melko rasittavaa kävelyä yhteensä n. tunti. Maasto olisi hiukan epätasaista ja jos olisi satanut paljon, niin matkan varrelle osuisi vesiosuuksia, jotka tuolloin voisivat olla jopa polveen asti korkeita. Hmm, tämän olin missannut, mutta onneksi omat vaatteet sopivat hyvin tuonne, shortsit jalassa ja Niken Free -tossuilla pystyi hyvin litsläts kulkemaan vesiosuudet - tosin uimakengät olisivat varmasti olleet hiukan kätevämmät, jos vain olisin sen etukäteen hoksannut (eli lukenut retkikuvauksen tarkasti läpi :)

Vesiosuudet eivät olleet lähellekään polviin, mutta kyllä niillä sai kenkänsä kasteltua

...ja lahkeetkin sai kasteltua... Joku toinenkin oli unohtanut tsekata retkikuvauksen :D
Perillä odotti vesiputouksen lisäksi pieni lampi, johon pystyi pulahtamaan. Se olisi ehkä ollut aika jees, meinaan oli aika nihkeen nahkee olo siinä kosteassa lämmössä, mutta jotenkin ei viitsinyt alkaa siinä kuoriutua märistä lenkkareista ym., vaikka bikinit olivatkin alla. 

Melkoiset juuret! Kuinkahan vanha lie on tämä puu.


Tämä oli sitten se vesiputous, ei ihan hirveän hurja,
mutta kiva pulahduslampi oli siinä alla.

Eksoottista, palmujen alla lehmiä loikoilemassa :)

Olihan se ihan kiva retki kävelyn kera - risteilyllä kun muuten jää tuo liikkuminen normaalia vähemmälle, niin tuli ihan hyvin askelia tänä päivänä. Ehkä hiukan laski tunnelmaa se, ettei nähty mitään trooppisia lintuja tai muita pikkusen lupailtuja eläimiä, mutta oli se hieno käydä kokemassa tällainen UNESCOn biosfäärialue.  


CARTAGENA

Seuraava Kolumbian stoppi olikin heti seuraavana päivänä Cartagenassa, jonne olimme buukanneet Hop-On Hop-Off -kierroksen. Taas oli tiedossa UNESCOn arvostama kohdekin, nimittäin Cartagenan vanha kaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde. 

Bussit odottelee satamassa retkeläisiä

Tästä se lähtee
Aika paljon puluja...

...ei niin paljon puluja... :D
Hieman kehittyneempää kuin Santa Martassa
Itse bussikierros oli tosi kiva ja sen jälkeen lähdettiin vielä walking tourille vanhaan kaupunkiin.
Portti vanhaan kaupunkiin ja Clocktower (ja kaupustelijat)

Vanhan kaupungin toriaukea 
Hard Rock Cafe -bongaus, mutta ei käyty sisälläHauska oppaamme kertoilee juttuja vanhassa kaupungissa

Markkinaherkkuja

Taitava katutaiteilija

Piipahdus kirkossa

Hienot tanssimuuvit vanhan kaupungin torialueella

Ja sitten takaisin kohti satamaa


Aivan likellä laivaa oli vielä tällainen upea valokuvausmahdollisuus; vapaana olevia papukaijoja, riikinkukkoja, musta joutsen, flamingoja... Olin bongannut jo lähtiessä, että miten täällä on näitä riikinkukkoja vapaana pyörimässä ja olipas hienoa päästä kuvailemaan niitä vielä näin läheltä:Hieno suojaväri :)

Ihania kuvia sain uudella objektiivilla räpsittyä, näistä on iloa pitkään <3 Mietin vaan, että miksi en aiemmin hankkinut tällaista objektiivia, jolla kuvaaminen pääsee ihan uusiin ulottuvuuksiin! 

Ja vielä ehti laivalle nauttimaan mansikkamargaritaa kannelle. 


Illallisella taas oli otettava tonnikalaa :-P
Ihana kyllä muistella risteilyä ja maaretkiä näin jälkikäteen. Näistä Kolumbian stopeista Cartagenaan haluaisin tutustua ehdottomasti tarkemmin. Visiittimme oli nimittäin todella lyhyt, kun jatkoimme matkaa jo klo 13 sieltä eteenpäin. Eli retkille oli budjetoitu vain tiivis aamupäivä. 

Kuitenkin näiden kivojen kokemusten siivittämänä jatkettiin kohti reissun ehkä jännittävintä osioita - Panaman kanavaa. 

2 kommenttia:

 1. Pakahdu näistä sun kuvista ja oikein eilen kun näin lisää kuvia, niin ihan alkoi polttelemaan, että pitää instaan saada ne kaikki. Ihan huikeita kuvia olet ottanut. Oli niin ihanaa nähdä, aina oikein saan tuhat kiloa energiaa, kun nähdään. Muiskuja ja pian uudet tärskyt, elokuussa heti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ystäväiseni <3 Kerta heitolla nousi tuo valokuvaaminen taas ihan uusin sfääreihin niiden uusien objektiivien myötä... Ai että, pitäisi kantaa kameraa joka paikassa mukana taas :)

   Todellakin eilen oli niin mahtavat ex tempore -treffit Porvoossa, että pitää pian ottaa uusiksi. Ystäviä ei voita mikään <3 <3 Niinpä just, pian sovitaan uudet treffit!

   Poista