perjantai 4. elokuuta 2017

Passage to Panama: Keski-Amerikan kohteet jatkuvat; 5. stoppi Nicaraguassa


Costa Rican vierailun jälkeen pääsimme heti seuraavana päivänä tutustumaan toiseen uuteen Keski-Amerikan maahan, Nicaraguaan. Maaretkemme startti oli sen verran myöhään, että ehdin aamulla pikkulenkillekin kannelle. Nicaraguassa olimme ankkuroituna San Juan del Surin edustalle, koska satamassa ei ollut passelia laituria, mihin kiinnittyä vierailun ajaksi. Pelastusveneet taas kuljettivat retkeläisiä maihin. 


Retkikuvausten perusteella valikoimme ohjelmaksemme "Amayo Hacienda Experience & Lake Nicaragua". Eli kohteemme oli karjatila, joka oli aikanaan ollut jopa Espanjan kuninkaan omistuksessa, mutta nykyinen omistaja on Barriosin perhe, joka on avannut kotinsa ovet turisteille esitelläkseen nicaragualaista maalaiselämää heille. Karjatilalla pääsi kokeilemaan eri aktiviteetteja kuten esim. lehmän lypsämistä, tortillalettujen tekoa, ratsastusta tai pääsipä pulahtamaan Nicaraguajärveenkin halutessaan. Karjatila sijaitsi Nicaraguajärven rannalla ja pihamaalta oli upea näkymä kahteen tulivuoreen. 

Pelastusveneillä matkaan

Poukama pullollaan kalastusveneitä...

...jotka olivat osittain vallattu pelikaanien toimesta
Matkaan lähdettiin ja ihailtiin maisemia n. 45 min bussimatkan ajan. Huikaisevia tulivuoria piirtyikin horisonttiin eikä arvattu, että karjatilalta oli ehkäpä parhaimmat näkymät niihin. Tuulivoimalakin oli ihan lähellä. Mahtoi tuottaa paljon sähköä, oli nimittäin melko kova tuuli!


Perhe esitteli, kuinka valmistivat erilaisia käsitöitä ja tietysti niitä oli ihan kauppatavaraksi asti.


Nicaraguajärven saaressa, Ometepessä oleva tulivuori Concepción

Sinne vaan lypsämistä kokeilemaan - ei menty muuta kuin seuraamaan :)

Eikö ole aika laiha lehmä! No vauvelille irtosi kuitenkin maitoa kai. 
Lypsämisharjoittelujen jälkeen käppäilimme järven rantaan tuulen tuiverruksessa katselemaan maisemia. Nicaraguajärvi on joskus aikanaan ollut meriyhteydessä ja niiltä ajoilta perua on mm. se, että järvessä asustaa jotain suolaisen veden kaloja kuten joku pieni hailaji ja miekkakala. Aika hassua. Ei oikein houkutellut pulahtaa tuonne ruskeaan veteen, vaikka bikinit alla olivatkin.

Näkymää tulivuorille, Concepción ja Maderas Ometepe-saarella
Lounastelimme siinä hetken ihmeteltyämme maisemia ja viihdytykseksemme siihen lounaan taustalle oli järjestetty oikein tanssiesitys ja toinenkin. Tanssien lisäksi pari miekkosta soitteli livemusiikkia vieraiden iloksi siinä pihamaalla. 
Ometepe -saaren tulivuoret Concepción ja Maderas
Tällainen cowboy tuli esittämään taiteilujaan hevosen kanssa.Sellainen kiva ja leppoisa päivä vietettiin Nicaragua-järvellä Barriosin perheen vieraina karjatilalla. Paluumatkalla oppaamme bongasi mölyapinoita riekkumassa puissa. Pysähdyimme niitä valokuvailemaan, mutta kovin hyviä kuvia ei bussista sisältä oikein saanut. Bussissamme oli vielä tummennetut ikkunatkin.Maisemaa San Juan del SuristaKyllä oli Nicaraguakin vierailun arvoinen paikka.


Botskimme siellä odottelee kyytiläisiä
Nicaraguan taivas oli risteilymme upein! Lähtiessämme jatkamaan matkaamme kohti  Guatemalaa, taivas hohkasi niin kirkkaana pinkkinä, ylhäällä näkyi sinitaivas ja kukkuloiden & San Juan del Surin päällä oli sellainen myrskyhässäkkä, että olikin hyvä aika sanoa heipat Nicaragualle.


Hetken verran oli se värien kirjo nähtävissä, mutta pian jo harmaan sävyt valtasivat taivaan.

Ja upein auringonlasku nähtiin juuri tänä iltana <3
Risteilymme alkoi lähestyä puoliväliä. Ah niin ihania kaikkia olimme jo nähneet ja vielä oli noin suurinpiirtein saman verran uuttakin jäljellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti